Društvo

„Dan merošinske tradicije“, proslava kulturnog nasleđa u Merošini

Udruženje za očuvanje tradicije, narodnih običaja i rukotvorina „Višnja“ iz Merošine ove godine prvi put organizuje manifestaciju „Dan merošinske tradicije“ uz podršku Opštine Merošina.

Manifestacija „Dan merošinske tradicije“ će se održati u fiskulturnoj sali OŠ „Jastrebački partizani“ u Merošini u nedelju, 15. septembra 2024. godine.

Program počinje u 12.00 sati bogatim kulturno-umetničkim programom, u okviru kojeg će nastupiti folklorni ansambli, pevačke grupe i recitatori, uz prikaz tradicionalnih izvornih pesama i igara.

U 13.00 sati, poseban deo programa biće posvećen proglašenju pobednika konkursa na temu „Tradicija mojim očima“, koji je trajao do 10. septembra.

Građani su imali priliku da predstave svoje radove o tome kako doživljavaju i vide kulturno nasleđe svog kraja.

Defile najmlađih učesnika pod nazivom „Najmlađi čuvari tradicije“ oduševiće posetioce svojim narodnim nošnjama i prikazom starih običaja, dok će najuspešniji mališani biti nagrađeni posebnim priznanjima i nagradama.

Nakon zvaničnog dela programa, sa početkom u 13.30 sati, učesnici i gosti će imati priliku da uživaju u zaboravljenim tradicionalnim dečjim igrama i brojnim kreativnim radionicama za decu svih uzrasta.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju i podrže ovu manifestaciju koja podstiče mlađe generacije da neguju i čuvaju tradiciju za buduće naraštaje.

Dođite i budite deo manifestacije „Dan merošinske tradicije“

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com