Promo

Crédit Agricole i KfW 25 miliona evra za finansiranje projekata energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije

Crédit Agricole Srbija potpisala je Ugovor o kreditu sa KfW, nemačkom razvojnom bankom, u ukupnom iznosu od 25 miliona evra, za  finansiranje projekata za razvoj energetske efikasnosti i korišćenje obnovljivih izvora energije.

U skladu sa globalnom strategijom Crédit Agricole Grupe i postulatima društveno-odgovornog poslovanja koji u prvi plan stavljaju ekologiju, Crédit Agricole Srbija kroz ovaj aranžman sa KfW, pruža povoljne uslove kreditiranja za sve segmente poslovanja koji utiču na poboljšanje energetske efikasnosti  i razvijaju korišćenje obnovljivih izvora energerije poput: energetski efikasnih sistema grejanja i hlađenja, energetski efikasnog osvetljenja, voznih parkova i mašina sa smanjenom emisijom ugljen-dioksida.

Kroz ovu kreditnu liniju, preduzetnici, mala i srednja preduzeća kao i poljoprivredna gazdinstva imaće mogućnost da iskoriste i deo bespovratnih sredstava kao i potpuno besplatnu pomoć tehničkih konsultanata koji ocenjuju izvodljivost i isplativost projekta.

________________________________________________________

Crédit Agricole banka Srbija je članica Crédit Agricole grupe, vodećeg partnera francuske ekonomije i jedne od najvećih bankarskih grupacija u Evropi. Crédit Agricole je vodeća banka za poslovanje sa stanovništvom u Evropi, prva u asset menadžementu, prva u bankoosiguranju i treća u projektnom finansiranju. Izgrađena na snažnim korenima kooperative, sa svojih 140.000 zaposlenih i 31.500 rukovodilaca u lokalnim i regionalnim bankama, Crédit Agricole grupa je odgovorna i responzivna banka koja uslužuje svojih 52 miliona klijenata, 8.8 miliona zajedničkih akcionara i milion pojedinačnih akcionara.Zahvaljujući modelu univerzalnog bankarstva fokusiranog na klijenta, koji se zasniva na saradnji između banaka za poslovanje sa stanovništvom  i poslovnih linija, Crédit Agricole grupa je vodeći partner u podržavanju klijenata u njihovim projektima u svim oblastima poslovanja sa stanovništvom kroz specijalizovane poslovne linije: dnevno poslovanje, štednja, stambeni i potrošački krediti, osiguranje, privatno bankarstvo, asset menadžment, lizing i faktoring i koroporativno i investiciono bankarstvo. Crédit Agricole se takođe ističe po svojoj dinamičnoj i inovativnoj politici društveno odgovornog poslovanja za dobrobit privrede. Ova politika zasnovana je na pragmatičnom pristupu koji je prožet kroz celu grupu i angažuje svakog zaposlenog.

KfW is one of the world’s leading and most experienced promotional banks. Established in 1948 as a public law institution, KfW is owned 80 per cent by the Federal Republic of Germany and 20 per cent by the federal states (“Länder”)

KfW Development Bank is Germany’s leading development bank and an integral part of KfW. It carries out Germany’s Financial Cooperation (FC) with developing and transition countries on behalf of the Federal Government. The 700 staff at headquarters and about 390 specialists in its 69 local offices cooperate with partners all over the world. Its goal is to combat poverty, secure peace, protect the environment and the climate and make globalization fair. KfW is a competent and strategic advisor on current development issues. Financial commitments through KfW in Serbia reached about EUR 1.9 billion.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com