Društvo

Čisti se teren oko improvizovanog objekta u kome vlasnik čuva i hrani na desetine pacova (FOTO+VIDEO)

Predstavnici grada Niša i brojnih nadležnih inspekcijskih službi najavili su da će divlja deponija sa velikim brojem pacova i bespravno izgradjeni objekti u neposrednoj blizini keja na Gabrovačkoj reci i Vizantijskog bulevara uskoro biti uklonjeni.

Najavljeno je takodje da će Nišlija i psi koje on čuva na placu pored Gabrovačke reke biti adekvatno zbrinuti.
Reakcija grada usledila je nakon što se društvenim mrežama proširio snimak na kome se vidi na desetine pacova koji izlaze iz šupa i improvizovanih kućica za pse na placu pored Gabrovačke reke.

Snimak je objavila na svom Fesjbuk profilu i gradonačelnica Niša Dragana Sotirviski uz komentar da Nišlije čuvaju u gradu ukrasne kokoške i razne kućne ljubimce, ali da je neverovatno, ali na žalost istinito da neko hrani i čuva pacove u šumarku u širem centru grada.

 

Pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković je prilikom obilaska placa pored Gabrovačke reke najavila da će već danas radnici Javno komunalnog preduzeća Medijana početi da čiste smeće sa te lokacije, a ukoliko vlasnici bespravno izgradjenih objekata ne započnu u toku dana da ih ruše, to će sutra biti uradjeno po nalogu gradske gradjevinske inspekcije i o trošku grada.

Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice Niša

“Na ovoj lokaciji videli smo i veliki broj pasa, tako da molimo sva udruženja za zaštitu životinja da se uključe i pomognu da se životinje adekvatno zbrinu”, izjavila je Ivković.

Ona je kazala da Nišlija koja živi na placu smatra da se brine o psima na najbolji mogući način, ali da su inspekcijske službe ustanovile da ta briga nije adekvatna.

Kako je kazala Ivković, ima mehanizme da reši status čoveka koji živi na placu zajedno sa brojnim psima.
Ivković je dodala da su nadležne inspekcijske službe i do sada postupale po prijavi gradjana zbog velikog broja pasa i deponije pored Gabrovačke reke, ali, dodala je, to pojedinačno delovanje inspekcija nije dalo rezultata i zbog toga će sada biti izvedena akcija koja će obuhvatiti sve nadležne službe i inspekcije.

“Trudićemo da na tom mestu napravimo jedan uredjen prostor, kojim će gradjani moći da šetaju”, istakla je Ivković.

Nišlija Zoran Milutinović (74)koji živi u kućerku od dasaka i kartona, na placu koji je sav urastao u drveće i šiblje i okružen smećem, rekao je novinarima da se tu doselio iz centra grada još pre 20 godina, nakon što se razveo od supruge.

Zoran Milutinović, Nišlija koji živi u objektu

“Radio sam 20 godina u Preduzeću za puteve i igrao fudbal isto toliko, ali sad nemam nikakve prihode. Iz grada mi prete već 20 godina da će mi porušiti vikendicu u kojoj živim, ali ne znam gde bih onda. Morao bih da idem napolje, na ledinu”, izjavio je Milutinović.

Kako je kazao nekada je čuvao na placu 40 pasa, a sada samo deset.

“Rekli su mi da ću moći da ostavim sa sobom samo dva psa, a ostali će morati u azil. Duša me boli zbog toga. Od žene sam se razveo lako, ali od pasa ne mogu. Oni su odani, privrženi, neće da te povrede i nasamare kao ljudi”, istakao je Milutinović.

On je negirao da hrani i čuva pacove na placu i rekao da se pacovi skupljaju na smeću oko njegove vikendice, ali da ih u njegovom dvorištu i kući nema jer ih psi pojedu.

Milan Đorđević, načelnik Komunalne milicije

Načelnik gradske Komunalne milicije Milan Djordjević izjavio je danas da problem sa placem pored Gabrovačke reke neće biti rešen kažnjavanjem lica koje tu živi, već njegovim zbrinjavanjem i zbrinjavanjem pasa.

Direktor Sektora održavanja higijene JKP „Mediana“ Ljubiša Janković rekao je da su radnici tog preduzeća do sada više puta čistili smeće sa bedema, ali da sam plac do sada nije čišćen.

Uprkos velikom broju novinarskih ekipa i velikom broju predestavnika grada i nadležnih inspekcija pacovi su i danas „usred bela dana“ mirno šetali po smetlištu na placu kod Gabrovačke reke.

NEVEROVATNO – Pacovi kao kućni ljubimci u širem centru Niša (VIDEO)

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Ti nelegalni objekti pored Gabrovačke reke i Merkatora su tu decenijama. Ni jedna inspekcija grada Niša nije godinama reagovala i nešto preduzela. Treba gradonačelnica da ih sve kazni za nerad i javašluk. To du gradski paraziti koje treba raspustiti jer ne rade ništa a troše narodni novac za plate, jedenje u kafanu o narodnom trošku i vožnju službenih automobila u privatne svrhe. Sram da ih bude, ako znaju šta znači reč sramota.!

  2. Ako rusite njemu onda udjite i u romske mahale koje su isto na javnim parcelama izgradjene, nelegalno bez bilo kakvih osnova.Naravno ako smete.

  3. Lako je srusiti coveku sve, a sto mu negde ne obezbedite neku kucicu-kontejner da ima gde da zivi! Za kucice i pacove cemo lako, sta sa beskucnicima?

  4. Lepo kaže da jedva preživljava. Nema gde, Ne dirajte ga. Šta vam smeta? Pacovi ima u svaku zgradu. Ne pravite se naivni i čistunci. Njemu su psi jedini prijatelji. Ako mu ih oduzmete patiće mnogo. Ne dirajte čoveka.

    1. To je samo izgovor da čoveku oduzmu imovinu ako je u njegovom vlasništvu!
      Ne sme da gradi ništa na svom placu, a grad ne želi da otkupi na legalan način od čoveka parcelu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com