Kultura

“Cigani lete u nebo” vratili nišku publiku u pozorište (VIDEO)

Mjuzikl “Cigani lete u nebo”, koji je režirao Desimir Stanojević, oduševio nišku publiku. Narodno pozorište u Nišu bilo je prepuno sva tri dana prikazivanja, a svi zainteresovani nisu uspeli da dođu do svoje karte.

Retko se dešava da neka predstava izazove toliko interesovanja koliko je to učinio mjuzikl “Cigani lete u nebo”. To sigurno govori da će ova predstava živeti dugo, ali i da je niška publika željna mjuzikla.

“Za 130 godina postojanja pozorišta nije se desilo da premijera i prva repriza budu rasprodate i da istovremeno krene prodaja karata za naredno prikazivanje, koje je tek u januaru”, rekla je ponosno direktorka Narodnog pozorišta Dragana Petrović.

Misija Desimira Stanojevića da dovede mjuzikl u južne krajeve i približi ga publici je uspela. Zadovoljna i nasmejana lica, pozitivni komentari, čuli su se nakon predstave. Neverovatna energiija koju su emitovali svi učesnici sa bine niškog teatra, širila se i oblila emocijama i kompletnu publiku.

Uz pesmu i igru odigran je mjuzikl nastao po motivima pripovetke Maksima Gorkog Makar Čudra.

Priča o slobodi, o jakoj ljubavi, o dva jaka ega, ponosna, o smelim i snažnim ljudima koji su suprostavljeni poniznim, ropskim i slabim. Takvi likovi, takvi ljudi i takvi Cigani, samo i mogu “da lete u nebo”. Zemlja je za njih pretesna.

https://www.facebook.com/olivercitypaunovic/videos/2010173285892149/

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com