Magazin

CEO ŽIVOT POGREŠNO PRŽITE JAJA: Ako stavljate ZEJTIN i koristite NELEPLJIV tiganj – pravite veliku grešku

Da li umete da pržite jaja? Svi misle da je to najprostije jelo na svetu, a nije – uverite se da i vi sigurno grešite

Pržena jaja su omiljeni i osnovni doručak u većini evropskih kuhinja, a tako je i kod nas. Iako se za one, manje vične u kuhinji, često kaže da „ne umeju ni jaje da isprže“, činjenica je da i oni sa gastro genom veoma često omanu spremajući ovo tzv. jelo za početnike.

E, mi vam donosimo prvu i osnovnu lekciju kako se pravilno prže ukusna i hrskava jaja na oko.

Tajna super jaja leži u sledećem: koristite maslinovo ulje, ne koristite teflonski tiganj, zagrejte dobro ulje pre nego što razbijete jaja, ne okrećite jaja spatulom na drugu stranu kada se jedna isprži, kako biste imali savršeno rovito žumance. A ovu tehniku smislio je čuveni novinar i gastronom Entoni Bordejn.

Opširnije na www.SrbijaVesti.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com