Društvo

Centar za socijalni rad u Nišu pomaže mladim parovima na selu

Centar za socijalni rad u Nišu prvi put ove godine odobriće bespovratnu pomoć mladim bračnim parovima koji žive na selu kako bi oni poboljšali svoju egzistenciju i odlučili se na proširenje porodice, izjavio je direktor te ustanove Zoran Jović.

„Tim naših stručnjaka procenjivaće na terenu šta je to što je mladim bračnim parovima najneophodnije kako bi ostali da žive i rade na selu, da li je to staklenik ili neka druga vrsta pomoći. Reč je o malim grantovima, čija će se vrednost odredjivati u svakom pojedinačnom slučaju“, rekao je Jović.

On je kazao da će timovi stručnih lica iz Cetra za socijalni rad pružati psihosocijalnu podrušku mladim bračnim parovima na selu, ali će im pomoći da ostvare i druge vidove pomoći koje grad odobrava.

Jović je rekao da se Centar za socijalni rad u Nišu do sada nije direktno bavio pronatalitetnom politikom i dodao da će grantovi biti dodeljeni u okviru projekta koji će finansirati grad. Najpre će prioritet imati oni parovi koji se nalaze u bazi Centra, a onda i ostali parovi, pojasnio je.

Prema podacima gradskog Sekretarijata za dečiju, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, za rad Centra za socijalni rad iz budžeta grada Niša ove godine biće izdvojeno 39 miliona dinara, dok je prošle godine udeo grada u finansiranju rada te ustanove bi bezmalo 31 milion dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com