DruštvoRegionSvrljig

CECA na ovogodišnjoj BELMUŽIJADI u Svrljigu

Glavna gošća i pevačka zvezda treće završne večeri ovogodišnje BELMUŽIJADE koja se održava 6,7 i 8 avgusta biće Svetlana Ceca Ražnatović, potvrdio je za Niške Vesti predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

 

“Dogovor je pao, u toku su tehničke stvari i papirologija koju moramo da ispoštujemo. Ali sa velikim zadovoljstvom mogu da najavim da čekamo Cecu 8. avgusta u Svrljigu”, rekao je zadovoljno Marković.

Ove godine biće organizovana 15. jubilarna dok prošlogodišnja Belmužijada nije održana zbog pandemije koronavirusa.

Belmužijada je privredno-turistička i kulturna manifestacija koja se održava početkom avgusta svake godine u Svrljigu i posvećena je belmužu, lokalnom specijalitetu koji je postao nadaleko poznat i zbog manifestacije koja u tri dana održavanja okupi veliki broj gostiju iz čitavog regiona. Belmužijadu tokom tri dana poseti preko 60.000 ljudi.

Belmužijada se održava od 2006. godine, uvek prvog vikenda u avgustu mesecu i traje tri dana. Održava se na sportskom poligonu „Pastirište“, pored Svrljiškog Timoka.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Svrljig, a organizator je Centar za turizam, kulturu i sport Opštine Svrljig.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com