Društvo

BRAVO! Davorinove slike na Wikipediji

Ova fotografija Tvrđave, Nišlije Davorina Dinića ušla je u prvih 20 pobedničkih fotografija na takmičenju “Wiki loves monuments” za Srbiju na sajtu Wikipedija. Ovo je samo još jedna od mnogobrojnih saradnji koje uspostavlja ovaj mladi glumac i predstavlja naš grad na najbolji način, svojim radovima.

Ispred mene je i zanimljiva saradnja sa srpskom Wikipedijom.  Donirao sam skoro polovinu fotografija iz albuma “Senke starog Niša” koja će biti smeštena na servis Vikimedija (Wikimedia Commons). To znači da će fotke biti postavljene na sajtu odakle će moći da se koriste za ilustracije članaka na Wikipediji i na svim njenim servisima”, kaže Dinić za Niške Vesti.

Kolekcija slika “Senke starog Niša 1 i 2”, doživela je pravu lavinu oduševljenja i odobravanja Nišlija, priređeno je na desetine izložbi. Slike iz ove kolekcije prodavane su u humanitarne svrhe a Nišlije su kroz rad ovog Nišlije spoznale grad na drugačiji način.

Ima tu i jedna caka, kaže kroz smeh ovaj Nišlija.

Nije da ja samo poklanjam Wikipediji slike, nego je poenta u licenci za korišćenje. Samim tim što im doniram slike, one postaju potpuno besplatne za korišćenje kome god zatrebaju. Drugim rečima donirajući Vikiepediji ja te fotke poklanjam svima. Svako može da ih korsti kako i kada hoće, ne treba mu ni moja dozvola nit je dužan da mi plati. Prosto rečeno, poklanjam ih narodu”, završava zadovoljno Dinić.

Na popularnom sajtu Wikipedija naćiće se više od 40 fotografija ovog Nišlije.

Foto: Davorin Dinić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com