Društvo

Bugari i Grci “okupirali” Niš (FOTO)

Na svakom koraku u Nišu poslednjih dana čuje se najviše bugarski ali i grčki jezik. Nišlije su navikle da u dane praznika najviše ima turista iz Bugarske ali je ove godine iznenadilo prisustvo velikog broja Grka.

“Na svakom koraku čuje se grčki ili bugarski jezik. Puni su kafići i kafane stranih turista. Kažu najviše im se sviđa naša hrana a mi to u Nišu volimo da čujemo”, kažu uz osmeh niški ugostitelji.

Foto: Niške Vesti

Turistička organizacija u Nišu je i pre praznika najavljivala dolazak brojnih turista, tada su procene bile da će u grad na Nišavi doći i do 3.500 turista, najveći broj njih, oko 70 odsto iz inostranstva.

Aerodrom “Konstantin Veliki” u Nišu je svakako doprineo da ova brojka bude baš ovakva, a sa lepšim vremenom i povećanjem smeštajnog kapaciteta, ova brojka može značajno da se uveća tvrde niški ugostitelji.

Poslednji neradni dan 2. januar za većinu Nišlija jeste bio rezervisan za odmor i druženje, već sutra mnogi će na posao.

Foto: Niške Vesti

Većina sugrađana je Novu 2018. godinu sačekalo u najužem porodičnom krugu, nakon odmora koji je potrajao dva dana već sutra mnogi će na posao.

Brojni lokali i prodavnice su u Nišu bile otvorene iako je državni praznik, već u sredu 3. januara radni je dan za sve.

Školarci su i dalje na raspustu do 9. januara, dok vredne niške domaćice već razmišljaju o trpezi za Badnje veče.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com