Društvo

BRAVO: Prikupljeno više od sedam tona hrane za najsiromašnije

Tokom samo tri dana građani Srbije su prikupili više od sedam tona hrane u velikoj humanitarnoj akciji koju su organizovali Banka hrane i 34 humanitarne organizacije organizacije, a u 17 mesta širom Srbije.

U nedelji u kojoj se obeležava i Svetski dan hrane i Međunarodni dan borbe protiv gladi, građani Srbije pokazali su jedinstvo i humanost i za najugroženije sugrađane prikupili više od sedam tona hrane.

Sakupljena hrana otišla je na trpeze onih kojima je najpotrebnija. Udruženje Centar Zvezda jedno je od organizacija koje sarađuju sa Bankom hrane.

“Zahvaljujući pomoći sugrađana, prikupljeno je dovoljno ulja, brašna, šećera, testenina i ostalih namirnica za naše korisnike koji žive u dva smeštajna kapaciteta“, kaže Tatjana Dražilović iz Udruženja Centar Zvezda.

Akcija je organizovana u Maxi, Tempo i Shop&Go radnjama širom Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Kraljeva, Smedereva, Kruševca, Jagodine, Zaječara, Požarevca, Aranđelovca, Loznice, Pančeva, Stare Pazove, Bujanovca i Kopaonika.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com