Hronika

Braća Jojke ostaju u pritvoru

Krivično veće Višeg suda u Nišu odbilo je žalbu na određivanje pritvora braći K.M. i K.M. iz Moravca osumnjičenih za učešće u teškom ubistvu Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije.

Braća K.M. i K.M. poznatiji kao braća Jojke našli su se u pritvoru jer je Viši sud procenio da postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeiti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili ako osobite okolnoti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivača. Takođe, razlog za određivanje pritvora je i što je za krivično delo za koje se terete propisana kazna zatvora preko deset godina i što je način izvršenja i posledica dela dovela do uznemirenja javnosti.

Advokat osumnjičene braće Mladen Magdalinić je rekao da je žalba odbijena iz istih onih razloga iz kojih je pritvor i određen. “Veće smatra da je sud pravilno odlučio kad je našao da postoje osnovi za određivanje pritvora”, rekao je Magdalinić. On je kazao da njegove klijente tereti jedino izjava prvookrivljenog otpuženog, Gorana Džonića, tako da se nada da će se K.M. i K. M. uskoro naći na slobodi.

“Očekujem i više od toga, odnosno da se protiv mojih klijenata obustavi istraga. U tom smislu, predložio sam i nove dokaze, zatražio sam da “Putevi Srbije” daju snimke sa naplatnih stanica na autoputu za veče ubistva, jer je jedan od njih bio na autoputu u to vreme”, izjavio je Magdalinić.

Žalbu na rešenje o određivanje pritvora Goranovim sinovima podneo je njihov branilac Filip Domazet ali sud još nije doneo odluku. Porodica Džonić ubijena je u noći između 26. i 27. septembra a za njihovo ubistvo sumnjiči se Goran Džonić, njegovi sinovi Stefan i Milan te njihove komšije K.M. i K.M. U dosadašnjem toku istrage saslušano je 16 svedoka koji su demantovali Džonićeve iskaz a slede balistička i biološka veštačenja. Biće saslušani i novi svedoci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com