Hronika

Produžen pritvor braći Jojke

Viši sud u Nišu produžio je pritvor do 30 dana braći K.M. i A.M., poznatijim kao braća Jojke, osumnjičenim za učešće u ubistvu tročlane porodice Đokić, u selu Moravac kod Aleksinca 26. septembra.

Pritvor im je produžen rešenjem sudije za prethodni postupak zbog uznemirenja javnosti i da ne bi uticali na svedoke. Braća su uhapšena nekoliko dana nakon hapšenja Gorana Džonića i njegovih sinova, a protiv sve petorice je u toku istraga zbog ovog teškog ubistva, za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora.
Prema nezvaničnim informacijama, majka, devojka i supruga su pred istražnim organima svedočile da su braća neosnovano uhapšena, da su se u vreme izvršenja ubistva obojica nalazili na drugim mestima.
Porodica Đokić nestala je 26. septembra ove godine a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac. Desetak kilometara dalje otkriveno je i njihovo zapaljeno vozilo “folksvagen” pasat. Nakon hapšenja osumnjičenih, otpočeta je opsežna istraga tokom koje je sa današnjim, saslušan čak 21 svedok.
Write to Redakcija

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com