Sport

Blizanci iz Niša nepobedivi u ringu. Sa samo 15 godina okitili se sa preko 60 medalja. Svetsko prvenstvo u kik boksu pokazalo ko je bolji

Počeli su da treniraju kik boks rekreativno. Borbe ih nisu zanimale. Želeli su samo da se bave sportom. Tako je bilo pre tri godine kada su došli u Kik boks klub “Niš”. Danas već imaju preko 60 medalja, a najviša odličja im nisu poblega ni kada je najveće takmičenje u pitanju. Sa nedavno održanog Svetskog prvenstva u Italiji Nada Krivačević je u Niš donela zlatnu medalju, a Ivan srebro.

 

“Ja sam očekivao dve zlatne medalje od njih, međutim Ivan je u polufinalu izbacio Azerbejdžanca koji je važio za najboljeg u kategoriji, a onda se opustio i ušao u finale kao da ide na “ekskurziju”. Mogao je i on da osvoji zlato da je pratio sestru, ali dobro i srebrna medalja je odličan plasman”, iskren je selektor Srbije i njihov trener Srđan Radulović.

Blizanci iz Niša, Nada i Ivan Krivačević, imaju 15 godina i učenici su prve godine Srednje stručne škole. Inicijativu za kik boksom imala je Nada, a Ivan je u toj želji pratio. Rođeni su sa samo 1,3 kilograma. Oni su prvaci u boksu, ali i u kik boksu u svim disciplinama, pobednici Svetskog i Evropskog kupa, Balkanskog prvenstva.

Nada ističe da je oduvek želela da trenira neki borilački sport. Otac je podržao u toj nameri i tako su se zahvaljujući njenoj želji u Kik boks klub “Niš” upisali i ona i njen brat Ivan.

“Mama je na početku bila protiv, ali sada nas i ona podržava”, kazala je Nada.

Samo posle šest meseci treniranja imali su prvi meč, a onda su se mečevi samo nizali, a i medalje su se gomilale. Najznačajnija stigla je sa Svetskog prvenstva gde je Nada Krivačević ponela titulu svetske šampionke u disciplini Lou kik u kategoriji do 52 kilograma, a Ivan je u Lou kik kategoriji do 57 kilograma osvojio srebrnu medalju.

“U polufinalu sam se borila sa Indijkom, nju sam pobedila prekidom u drugoj rundi, a onda u finalu sa Poljakinjom i nju sam pobedila sa 2:1. U finalu je bilo malo teže, jer je Poljakinja prvak Evrope, mada je ovo drugi put da sam radila meč sa njom”, rekla je Nada.

Ovaj veliki uspeh je blizancima iz Niša povećao želju da nastave da se takmiče i da budu još bolji u ovom sportu. Ivan kaže da je zbog sestre počeo da trenira kik boks i da ga na početku medalje i takmičenja nisu zanimali. Sada je već situacija drugačija.

“Očekivao sam zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, ali sam svojom greškom izgubio drugi meč”, priznaje Ivan.

U italijanskom primorskom gradiću Lide di Jesolo u blizine Venecije gde se održavalo Svetsko prvenstvo u kik boksu za kadete i juniore, učestvovalo je više od 2500 boraca iz 63 zemlje sveta. Srbija je ostvarila veliki uspeh osvajanjem prvog mesta na svetu u disciplinama u ringu, kao i prvih mesta posebno u disciplinama Lou kik i K1. Prema rečima selektora Srđana Radulovića, Srbija je osvojila ukupno 14 medalja i postigla najveći, istorijski uspeh. Ipak je najponosniji što su čak tri medalje stigle u Niš, od kojih dve takmičarima njegovog Kik boks kluba “Niš”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com