Sport

Veliki uspeh kikboksera Srbije, troje svetskih šampiona iz Niša (VIDEO)

U italijanskom primorskom gradiću Lide di Jesolo u blizine Venecije u proteklih 10 dana održavalo se Svetsko prvenstvo u kik boksu za kadete i juniore. Učestvovalo je više od 2500 boraca iz 63 zemlje sveta, a Srbija je ostvarila veliki uspeh osvajanjem prvog mesta na svetu u disciplinama u ringu, kao i prvih mesta posebno u disciplinama Lou kik i K1, piše Sport juga.

35 srpskih reprezentativaca osvojilo je ukupno 26 medalja od toga čak 14 zlatnih, 4 srebrne i 8 bronzanih.

Zlatne medalje za Srbiju su osvojili Nada Krivačević, Stefan Đuričić, Janja Savić, Aleksa Germek, Nikolina Kasap, Anastasija Nikolić, Jovan Sekulić, Đorđe Savić, Đorđe Dimitrijević, Ognjen Antić, Nada Petronić, Milica Gačić, Ognjen Mitrović i Uroš Krstić.

Srebrom su se okitili Ivan Krivačević, Uroš Nešković, Vuk Đorđević i Vanja Grbić, dok su do bronze stigli Mišo Vorkapić, Miloš Kiselički, Nikolina Stevanović, Rada Erdeljan, Jelisaveta Kalušević, Maša Vereš Matijević, Lidija Abazovski i Matej Mučibabić. 

Stručni štab u sastavu Radomir Radomirović, Željko Šobić, Uroš Bogović i Marko Božović predvodio je selektor, Nišlija Srđan Radulović, koji nije mogao da sakrije zadovoljstvo zbog sjajnog rezultata naše selekcije:

“Napravljen je istorijski uspeh za naš sport, gde su naši mladi kik bokseri u nikad brojnijoj i jačoj konkurenciji, osvojili najviše zlatnih medalja, i Srbiju popeli na najviše mesto. Iako smo učestvovali sa samo 35 takmičara, mnogo manjim brojem nego druge zemlje, velikim brojem pobeda, ostvarili smo i visok procenat zlatnih medalja, gde je na kraju rad našeg kik boksa nagrađen čestitkama mnogih kolega iz drugih zemalja. Ponosan sam na ovu generaciju, koja je pomerila lestvicu i dala zadatak narednim generacijama da nadmaše ovaj neverovatan uspeh”. istakao je selektor Srbije Srđan Radulović. 

Pored selektora grad Niš je u ovom uspehu učestvovao sa šest takmičara, koji su osvojili tri zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

Upravo iz matičnog kluba selektora Radulovića, KBK Niš, Srbija je dobila dve svetske šampionke – Nadu Krivačević (disciplina Lou kik, kategorija do 52kg) i Janju Savić (disciplina K1, kategorija do 52kg).

Ivan Krivačević je u Lou kiku u kategoriji do 57kg postao vicešampion sveta, dok je Nikolina Stevanović (disciplina Lou kik, kategorija do 57kg) osvojila bronzanu medalju.

 

Još dve medalje u grad na Nišavi doneli su borci KBK Vukovi 018.  

Vuk Đorđević (16) postao je vicešampion sveta nakon tri meča i dve pobede. U četvrtfinalu savladao je protivnika iz Jermenije, a u polufinu Uzbekistanca. U finalu se sastao sa protivnikom iz Azerbejdžana i nakon sjajne borbe morao je da se zadovolji srebrom.

Najtrofejniji takmičar ovog niškog kluba Ognjen Mitrović (18)  opravdao je visok rejting i u teškoj konkurenciji ostvario je veliki uspeh osvajanjem svetske titule.

Nezgodan žreb i jaka konkurencija nisu sprečile Mitrovića da nakon četiti meča i sve četiti pobede dokaže sa je najbolji u svojoj kategoriji. U osmini finala prekidom u prvoj rundi savladao je predstavnika Kosova, u četvrtfinalu kikboksera iz Bugarske, u polufinalu protivnika iz Azerbejdžana, a u finalu je bio bolji i od Ukrainca. Ovom titulom Ognjen Mitrović se na najbolji način oprašta od  juniorske kategorije, jer od sledeće godine prelazi u seniore.

Kik boks je jedan od najtrofejnijih srpskih sportova i sport koji u kontinuitetu stvara šampione, a Srbija je u svetskom vrhu poslednjih 20 godina. Ipak, sada je ovim sjajnim rezultatom na svetskom prvenstvu u Italiji napravljen jedan veliki iskorak, a svi smo ponosni što ovim uspesmima veliki doprinos daju i klubovi iz Niša.

Doček svetskih šampiona u Nišu!
Bravo

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com