Društvo

BEST nudi šansu za lično usavršavanje i napredak

Udruženje studenata tehnike Evrope –- BEST Niš prima nove članove i tim povodom održaće i info sastanak 1. novembra od 18 do 20 sati u Start Up centru, u sali za prezentacije na Elektronskom fakultetu u Nišu.

“Članstvo u našoj organizaciji studentima nudi šansu za lični razvoj, napredak, putovanja širom Evrope jer je BEST prisutan u 34 zemlje Evrope na 97 univerziteta. Mogu da prisustvuju treninzima i tako unaprede sebe, a posebno je zanimljiv Međunarodni letnji akademski kurs. Dok traje ova akcija studenti iz Niša ugoste oko 25 studenata koji dođu iz Evrope i koji rade zajedno sa studentima iz Niša”, kaže Nikola Stanisavljević, predsednik lokalne grupe BEST Niš.

Govoreći o akcijama koje ova studentska organizacija organizuje poseban akcenat je stavljen ba Joob Faer koji će je ove godine bio jubilarni, deseti, a najavljen je i 11 koji će se održati u martu iduće godine.

“Sajmovi zapošljavanja koje organizujemo uvek privuku veliku pažnju i kompanija i studenata”, kaže Nikola. “Ove godine je na Sajmu bilo prisutno 30 kompanija, a za sledeći očekujemo da taj broj bude i veći. Kada se radi o sajmu naša su očekivanja da bude kompanija koje će ponuditi posao studentima svih struka, a ne samo u oblasti IT tehnologije što je sada bum. Maša ideja je da se mladima ponude i drugi poslovi u kompanijama koje nisu isključivo vezane za IT struku. To mogu da budu poslovi vezani za odnose sa javnošću, sa ljudskim resursima i slično”, kaže Nikola.

Om dodaje da uahvaljujući sajmu mnogi studenti dođu do posla.

“Lično imam desetinu prijatelja koji su otišli na praksu u nekim kompanijama, a to je prvi korak za dobijanje posla”, dodaje on.

Lokalna BEST grupa Niš predstavlja neprofitnu i apolitičnu studentsku organizaciju koju čine i vode isključivo studenti. Jedna je od 97 lokalnih grupa iz 34 zemlje Evrope sa oko 3300 aktivnih članova.

BEST, kao najveća evropska organizacija ovakvog tipa, okuplja prvenstveno studente tehnike, ali i studente prirodnih i društvenih nauka i pruža im mnogobrojne mogućnosti počevši od neformalnog obrazovanja, preko stručnog usavršavanja do mogućnosti za putovanja širom Evrope. Ostvarujući svoje ciljeve preko brojnih projekata u saradnji sa univerzitetima i kompanijama kako iz grada tako i iz cele države, BEST omogućava povezivanje studenata i njihovih budućih poslodavaca, ali i nastoji da doprinese aktivnom učešću studenata u unapređenju obrazovnih programa na univerzitetima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com