ZdravljeZdravlje i zdrav život

BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI I OVOG VIKENDA U KLINIČKOM CENTRU NIŠ

Klinički centar Niš, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, i ovog meseca nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda. Sem što će lekari specijalisti KC Niš ovog vikenda, zainteresovanim građanima obavljati sve, unapred predviđene preglede, rukovodstvo Klinike za bolesti uva, grla i nosa pokrenulo je i akciju provere glasa kod građana pod nazivom “April, mesec glasa!”.

U nedelju 7. aprila,od 8 do 16 časova, svi građani, uključujući i one koji iz bilo kog razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulantama niškog Kliničkog centra obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

“Ovog vikenda organizovaćemo  preventivne preglede na Klinici za bolesti uva, grla i nosa koja se nalazi u bivšoj zgradi hirurgije”, kazao je profesor dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra u Nišu. “Istog dana u isto vreme organizovano je i merenje krvnog pritiska i nivoa šećera, ali će građani moći da izvrše i EKG pregled. Ovi pregledi su organizovani u  zgradi novog Kliničkog centra  na nivou minus jedan, odnosno u Centru za radiologiju”, obašnjava Radovanović.

On dodaje da, kao i do sada, građanima za ove preglede nije potreban uput kao ni zdravstvena knjižica, već samo lična karta radi identifikacije.

“Ako uporedimo broj pregledanih pacijenta u svim prethodnim akcijama, podaci koje dobijamo pokazuju da je interesovanje Nišlija i dalje veliko, te na sve načine podržavamo incijative Ministarstva zdravlja i resornog ministra za promociju preventive, naveo je profesor dr Zoran Radovanović”, generalni direktor KC Niš i pozvao sve građane Niša i juga Srbije da se i ovog meseca odazovu u što većem broju.

S obzirom na to da je prošlog meseca, interesovanje građana za proveru zdravlja slušnog aparata bilo zaista veliko, jer je prema podacima obavljeno preko 700 pregleda i 500 audiometrija, ORL klinika će i ovog meseca nastaviti promociju preventive, te će april, biti posvećen proveri funkcije glasa i zdravlja larinksa.

“Glas je glavni alat za komunikaciju i zato je Svetska zdravstvena organizacija proglasila 16. april Danom glasa, te je zbog toga i kolegijum ORL klinike u dogovoru sa rukovodstvom KC Niš, proglasio ceo april, „mesecom glasa“, a plan je da lekari specijalisti otorinolaringologije, tokom čitavog meseca, svakog vikenda, nedeljom,u prepodnevnim časovima, od 8 do 15 sati, besplatno proveravaju zdravlje i funkciju glasa”, istakao je profesor dr Dušan Milisavljević, direktor ORL klinike.

Osim u niškom Kliničkom centru, planirano je da se preventivni pregledi sluha i glasa, merenje nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pristiska, ovog vikenda obavljaju istovremeno i u niškom Domu zdravlja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com