Društvo

Banka dobročinstva nekoliko dana bez struje, Marina traži trajno rešenje

Marina Adamović, niška humanitarka koja u Obrenovićevoj ulici sakuplja pomoć za teško obolelu decu, ovih dana se u Banci dobročinstva suočava sa problemom struje. Naime, Banka dobročinstva se strujom snabdevala iz lokala nekadašnje apoteke “Higija”, a lokal je u međuvremenu izdat banci pod zakup. Banka je počela da uređuje enterijer i isključila struju zbog radova. Trenutno je situacija pod kontrolom, kazala je Marina Niškim Vestima, jer su joj iz banke vratili priključak, ali to ipak ne rešava problem trajno.

Banka dobročinstva u Obrenovićevoj ulici na dan otvaranja

“Ovo je PREVRŠILO svaku meru: ostala sam sasvim bez struje! Kako ih dozvati?
Obratila sam se i Gradskoj opštini Medijana. Poslaće mejl zakupcima (???) a onda, oni će reći “da” ili “ne” može se rešiti”, kazala je Marina juče.

Problem oko strujnog priključka za Banku dobročinstva nastao je onog trenutka kada je lokal u Obrenovićevoj, inače vlasništvo Grada Niša, promenio zakupca.

Novi zakupac je preuzeo i izvor struje, a ubrzano i počeo sa preuređenjem lokala. Juče je  isključena Banka dobročinstva, tako da je Marina u hladnom danu ostala sasvim bez struje.

Danas je problem rešen, mada, kako kaže, to nije trajno rešenje.

“Uključio je jutros  jedan mlađi čovek koji radi na uređenju enerijera lokala. Izvinio se, kaže da ga niko nije obavestio.  Prijateljica je otišla u EPS i podnela  molbu za trajni priključak. Videćemo…”, kazala je danas Marina Adamović.

Dodaje da lokal preuređuje firma iz Beograda, i da uopšte nisu ni znali da i Banka dobročinstva koristi isti strujni priključak.

“Sada kada znaju, verovatno su i struju regulisali”, optimistički kaže Marina.

Foto: Marina Adamović

Ona dodaje da sa na novim zakupcem, u pitanju je banka, pregovara nadležna služba iz Gradske opštine Medijana, koja je i postavila objekat 14. decembra prošle godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com