Promo

AUDI E-TRON je svetski lider u svom segmentu i najprodavaniji električni SUV u Evropi – BROS AUTO

Audi e-tron je na svetskom tržištu lider u svom segmentu. Prvi potpuno električni serijski proizveden Audi model popularan je širom sveta kod kupaca ali i medija. O tome svedoče brojne nagrade i uporedni testovi, kažu u niškom Bros Autu.

Audi e-tron je najprodavaniji električni SUV u Evropi
Isporuke modela porasle su za 86,8 % u odnosu na prethodnu godinu
Električna Audi ofanziva se nastavlja u 2021. godini modelima e-tron GT, Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron

U prvoj polovini 2020. godine Audi je kupcima širom sveta isporučio 17.641 model Audi e-tron. To odgovara povećanju od 86,8 posto u odnosu na prethodnu godinu – uprkos teškoj situaciji na tržištu zbog pandemije koronavirusa. Potpuno električni Audijev model je daleko ispred svojih konkurenata u segmentu električnih vozila za automobile širom sveta. To je čak i najprodavaniji električni SUV u Evropi.

Foto: screenshot Audi.rs

Audi e-tron posebno je tražen na skandinavskom tržištu. U Norveškoj, koja je zemlja pionir u oblasti električne mobilnosti, bio je najprodavaniji model putničkog automobila u prvoj polovini godine. E-tron čini 92 posto količine Audi modela isporučenih u Norveškoj. Takođe čini značajan deo isporuka na Islandu (93 odsto), Švedskoj (12 odsto) i Izraelu (14 odsto). U SAD-u je e-tron zabilježio povećanje prodaje za više od 50 posto u odnosu na prethodnu godinu.

„Audi e-tron je za nas pravi menjač i jasno ilustruje našu viziju održive i progresivne premijske mobilnosti. Naš prvi potpuno električni SUV kombinuje dizajn, dinamičko upravljanje i kvalitet enterijera sa najnovijom tehnologijom-za vožnju bez emisije bez kompromisa. E-tron je početak nove ere za Audi. Nastavićemo ovu priču o uspehu“, kaže Hildegard Vortmann, član Upravnog odbora za prodaju i marketing.

Brzo punjenje i kvaliteti na velikoj udaljenosti – adut!

Uspeh Audija e-tron uglavnom proizlazi iz njegove svakodnevne upotrebe. Pored velikog prostora u putničkom prostoru, odlučujuću ulogu ovde igra i njegov domet na dugačkim trasama.

Veće udaljenosti mogu se lako upravljati pomoću e-tron Sportback 55, koji ima domet od 446 kilometara (VLPT), i e-tron 55, koji ima domet od 436 kilometara (270,9 mi) (VLTP) .

Foto: screenshot Audi.rs

Vozači e-trona takođe imaju koristi od velike brzine punjenja. Kapacitet punjenja do 150 kV dostupan je za značajan deo procesa punjenja.

Za domet od oko 110 kilometara (68,4 mi), kupac idealno provodi nešto manje od 10 minuta na terminalu za punjenje. Audi e-tron 55 dostiže oznaku od 80 posto nakon otprilike 30 minuta.

Usluga punjenja e-tron pruža još jednu veliku prednost kada je u pitanju svakodnevna upotreba. Vrhunska usluga punjenja čini oko 155.000 javnih punjača u 25 zemalja dostupnim sa jednom karticom za punjenje. Kada se voze u inostranstvu, kupci mogu puniti automobile u skladu sa lokalnim uslovima kupovine bez dodatnih troškova. Aplikacija miAudi i Audi navigacioni sistem čine rad posebno lakim. Osim planiranja rute i aktiviranja tačaka punjenja, vozač je takođe uvek obavešten o tome da li je terminal za punjenje trenutno dostupan za upotrebu.

Nagrade u mnogim kategorijama

Audi e-tron je pobednik, što pokazuju brojni uporedni testovi i nagrade koje je osvojio. U 2019. godini e-tron je osvojio više od dve trećine svih uporednih testova. Osim toga, čitaoci časopisa „AUTO BILD Allrad“ glasali su za e-tron „automobil godine sa pogonom na sva četiri točka“ u kategoriji „hibridi na sva četiri točka i električni automobili“ u Nemačkoj 2019. godine. E-tron je osvojio nagradu „Goldenes Lenkrad“ (zlatni volan) u kategoriji „velikih SUV -ova“, preovladavajući u odnosu na konkurente koje pokreće motor sa sagorevanjem. U priznanju „službeni automobil godine 2020“, e-tron je pobedio u kategoriji „električni automobili u punoj veličini/luksuzna klasa“.

E-tron takođe redovno dobija nagrade u drugim zemljama. U SAD -u, model je nedavno osvojio nagradu “Vards 10 Best Interiors” za svoju futurističku unutrašnjost. Američki časopis „Green Car Reports“ proglasio je Audi e-tron za „Najbolji automobil za kupovinu 2020.“ E-tron je takođe ubedio američki Institut za osiguranje bezbednosti na putevima (IIHS) u testovima sudara i bio je prvi električni automobil na svetu koji je dobio nagradu „Top Safeti Pick+“.

Foto: svreenshot Audi.rs

Tehničke inovacije Audija e-trona takođe su uverile stručnjake. Na primer, Audi je osvojio „Nagradu industrije prikaza 2020“ „Društva za prikaz informacija“ (SID) za razvoj virtuelnog spoljašnjeg ogledala. Ova nagrada je jedno od najvećih priznanja u industriji. Tehnologija je takođe dobro prihvaćena od kupaca. Trećina svih kupaca odlučila se za spoljna ogledala zasnovana na kameri.

Modeli Sportback i S se nalaze pored uspešnog modela:
Audi e-tron označava početak opsežne električne ofanzive koja će obuhvatiti oko 20 potpuno električnih modela do 2025. Audi e-tron Sportback je dodat porodici e-tron u aprilu. „S“ verzije e-trona i e-tron Sportback-a, koje su predstavljene tek nedavno, čine sportski vrh modela.

Električni: vrhunski GT i dva K modela u početnim blokovima

Današnji uspesi su podstrek za sutrašnje ciljeve. Audi je konceptom Audi K4 e-tron pružio posetiocima sajma automobila u Ženevi 2019. ukus prvog kompaktnog električnog SUV-a marke. Sa K4 Sportback e-tron, brend je sada predstavio drugi model linije proizvoda, koji će početi da se proizvodi 2021. godine kao SUV kupe. Oba modela biće važan kamen temeljac električne strategije.

Kupci se mogu radovati sledećoj velikoj atrakciji koja dolazi sledeće godine. Četiri prstena će predstavljati Audi e-tron GT. Performanse i izražajan dizajn najvažniji su sastojci e-tron GT-a. Time naglašava sportski karakter marke i nastavlja priču o uspehu Audija e-trona zajedno sa električnim modelima K.

Želite da probate AUDI E-TRON?

BROS AUTO
Dimitrija Tucovića 185
018 4566 800
FACEBOOK

 

Posetite nas u našem salonu

BROS AUTO

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button