Politika

Ambasador SAD u poseti Nišu

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović primio je novopostavljenog ambasadora SAD u Srbiji NJ.E. Entonija Godfrija . Gradonačelnik je čestitao ambasadoru na izboru i poželeo dobrodošlicu u Niš, s obzirom da je ovo njegova prva poseta našem gradu.

Na sastanku u Gradskoj kući obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima i ocenjeno da nema prepreka da se ta saradnja ne unapredi i proširi i u budućnosti, u svim oblastima.

Foto: Press služba gradonačelnika Niša

Кao jedan od primera istaknut je projekat Novi Niš, koji realizuje američka kompanija Clean Earth Capital, i gde se, kako je rečeno, očekuje da do proleća bude uspešno okončana prva faza koja će omogućiti nastavak radova na stvaranju jednog potpuno novog dela Niša.

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša

Gradonačelnik je Ambasadora Godfrija upoznao i sa potencijalima Niša u privrednom, obrazovnom i kulturnom segmentu, a posebno sa naporima koje lokalna samouprava u saradnji sa Vladom i Predsednikom Srbije preduzima kako bi se Niš učinio boljim mestom za život, ali i poslovanje, posebno u smislu privlačenja novih investitora, i kada su u pitanju veliki infrastrukturni projekti, poput fabrike za preradu otpadnih voda u pitanju, i kada je reč o organizaciji i unapređenju rada institucija lokalne samouprave bitnih za funkcionisanje privrede.

Entoni Godfri, ambasador SAD

Posebno je istaknut značaj obrazovnih sistema, od srednjih škola do Univerziteta, kao izvora stručnih kadrova koji Niš i izdvajaju od ostalih gradova u Srbiji i čine jedan od osnovnih preduslova za privlačenje novih investitora.

Na sastanku je istaknuta i važnost Američkog kutka koji je i prvi te vrste otvoren u Srbiji, i posebno naglašen značaj učešće Američke agencije za razvoj (USAID) u realizaciji brojnih razvojnih projekata u Nišu u prethodnih više decenija.

Gradonačelnik Bulaatović i Ambasador Godfri su se složili da je, na planu politike, izuzetno važan nastavak procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji u čemu Srbija ima podršku Amerike, a Gradonačelnik je naglasio da je na tom putu najvažnije očuvati mir, kao osnovni preduslov svakog napretka i boljitka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com