DruštvoEkonomija

AMBASADOR BELGIJE U POSETI NIŠU: Potencijal za napredak treba iskoristiti

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji, njegovom ekselencijom Adamom Kunom, o mogućnostima za unapređenje saradnje u svim oblastima od kulture, jezika, obrazovanja pa do privrede.

“O svim ovim temama imamo gotovo jednako mišljenje, a to je da potencijale za napredak  treba iskoristiti“, rekao je Gradonačelnik Bulatović, nakon sastanka.

Ambasador Kun je rekao da je u Nišu prvi put i da je ovaj grad veoma zanimljiv za investitore iz njegove zemlje. On je poručio da na tom polju treba raditi i dalje, a da je prvi korak već učinjen tokom februarskog samita u Beogradu kada je potencijale Grada Niša belgijskim privrednicima predstavila Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Gradonačelnik Bulatović je najavio dolazak predstavnika jedne velike kompanije iz Belgije na razgovor o saradnji sa JKP Naisus, krajem aprila, uz ocenu da  u svim planovima Niša izuzetno važno mesto zauzima Univerzitet i da saradnja koja je uspostavljena na obrazovnom nivou, od velike koristi i značaja za obe strane.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close