Некатегоризовано

Gradonačelnik Niša govorio o ostvarenim rezultatima u protekle četiri godine

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović na jučerašnjoj sednici Skupštine, poslednoj u aktuelnom sazivu, govorio je o ostvarenim rezultatima tokom svog četvorogodišnjeg mandata. Kako je istakao, smatra da su prethodne četiri godine, po svim parametrima, najuspešnije od devedesetih do danas.

“Kada to kažem onda mislim na stanje, pre svega, javnih finansija. Mislim na prihode u budžetu, na izvršavanje obaveza. Danas mogu, kao gradonačelnik Niša, da kažem da Niš nije zadužen ni za jedan jedini dinar. Da je Grad vratio 4 i po milijarde obaveza, izvan ovog perioda od četiri godine, a sežu još od 2005. godine”, izjavio je Bulatović.

On je pročitao poruku, koja mu je stigla, kako kaže, u toku skupštinskog zasedanja.

“Stigla je poruka u 10,56, simbolično na kraju. Zvali su iz Uprave za trezor, stigla je presuda na iznos od 60 milina dinara, za period iz 2005. godine. Uspeli smo da stavimo grad na noge, da ostvarimo napredak, koji stvara šansu da sutra Niš može da se razvija i da ide napred”, kazao je Bulatović.

Gradonačelnik je dodao da je ponosan i na dobre veze koje su uspostavili sa državnim vrhom.

“Imamo veliku podršku, finansijsku, u projektima, podršku u izgradnji infrastrukture, u svemu onome što je značajno za Niš. Zato mogu da kažem da je ovo dobar rezultat, ali ne dovoljan, jer i dalje imamo određenih problema i izazova, nerešenih pitanja na koja ljudi decenijama čekaju. Ali ovo je čvrst temelj, koji se zasniva na činjenicama i parametrima koji pokazuju da naš grad ide napred”, kazao je gradonačelnik Niša.

Ono što nisu uspeli da urade za vreme njegovog mandata, kaže gradonačelnik Niša, jeste željeni obim.

“Potrebe su mnogo veće i problemi i izazovi, ali je ovo zaista veliki pomak napred. Nikada ranije niste mogli da čujete da Grad nije zadužen, da nije podignut ni jedan kredit. Suočili smo se sa problemom i odgovorili na taj izazov da možete da planirate, da možete da sprovodite vašu politiku, da rešavate probleme, da odete među građane i uradite ono što oni očekuju od vas”, izjavio je Bulatović.

On se još jednom osvrnuo na period devedesetih godina i naglasio da je ostvaren veliki napredak. O tome da li će biti ponovo gradonačelnik, Bulatović kaže da ne razmišlja, jer to nije odluka koju on donosi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com