Društvo

Akcija pošumljavanja na Bubnju

Zajednička akcija Udruženja Eko gerila Niš, Kluba brigadira Niš i Saveza izviđača Niša na obnovi i podmlađivanju bubanjske šume. Ovog vikenda zasadiće preko 1000 novih, mladih sadnica. Pomoć akciji pružiće sektor zelenilo JKP “Medijana” Niš i Poljoprivredna savetodavna služba.

Pozivamo sve nišlije, kao i druga udruženja da se pridruže i pomognu da se što uspešnije i efikasnije izvede akcija.
Okupljanje je od 9 do 9:30 sati u središtu Spomen-parka, kod spomenika 3 pesnice.
Napomena: ukoliko ne stignemo da završimo akciju u subotu, nastaviće se i u nedelju
Ekološki aktivisti, brigadiri i izviđači organizuju akciju pošumljavanja na Bubnju u subotu 19. marta. Šuma će biti podmlađena sa preko 1.000 sadnica, a poziv je otvoren za sve koji žele da se priključe ovoj radnoj akciji i doprinesu životnoj sredini. Okupljanje je u periodu od 9 do 9:30 sati kod spomenika “Tri pesnice”.

 

“Obzirom na njenu blizinu jako je važna za Niši sve koji žive u gradu i okolini. Zato ćemo ovog vikenda zasaditi preko 1000 novih, mladih sadnica”, navode organizatori.

Pozivaju sve ljubitelje prirode, građane i građanke, udruženja da im se pridruže i uzmu učešća u ovoj za životnu sredinu važnoj ekološkoj akciji.

“Pozivamo sve Nišlije, kao i druga udruženja da se pridruže i pomognu da se što uspešnije i efikasnije izvede akcija”, piše u pozivu.

Okupljanje je zakazano u periodu od 9 do 9:30 sati, u središtu Spomen-parka Bubanj, kod spomenika “Tri pesnice”. Organizatori napominju da će akcija trajati nekoliko sati, te ukoliko ne stignu da zasade sve mladice u subotu, akcija će biti nastavljena i narednog dana vikenda u nedelju.

Akciju pošumljavanja organizuju  Udruženje Eko gerila, Klub brigadira  i Saveza izviđača Niša.  Više o samom događaju možete videti  na Fejsbuk stranici Udruženja Eko Gerila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com