Sport

“Air battle”: Prvi miting skoka motkom na ulicama grada

Prvi miting skoka motkom na ulicama grada u istoriji srpske atletike biće održan u subotu 30.juna. Mesto održavanja je Trg kralja Milana u Nišu, a početak je zakazan za 19:30 časova.

Organizator “Air battle” mitinga je Atletski klub “Železničar” Niš, jedan od najstarijih klubova u gradu osnovan 1937. godine. U svojoj dugoj istoriji ovaj klub organizovao je mnoga balkanska prvenstva i prvenstva Srbije za sve uzrasne kategorije.

“Ideja se rodila kod bivšeg člana našeg kluba Stevana Antanasijevića koji trenutno zivi i trenira u Novom Sadu u AK Vojvodina Novi Sad, zbog jako lošeg stanja ove discipline u Srbiji po pitanju broja takmičenja i opšteg razvoja. Direktor kluba gospodin Nikola Ranđelović prepoznao je ovu ideju kao šansu da se i u Nišu pokrene ova atraktivna disciplina i preuzeo je kompletnu organizaciju.” poručuju organizatori.

Dodaju da su se odlučili za ovu lokaciju po ugledu na druge evropske zemlje koje imaju ulične mitinge sa dugom tradicijom i predstavljaju pravu atrakciju.

Na takmičenju će učestvovati takmičari iz zemlje i regiona a najveća zvezda takmičenja je svakako takmičar iz Hrvatske Ivan Horvat – juniorski vicešampion sveta, dvostruki učesnik Olimpijskih igara i finalista Svetskog prvenstva sa ličnim rekordom 5,76m.

Pored Horvata učestvovaće i Đorđe Mijailović, juniorski rekorder Srbije i učesnik Svetskog prvenstva za juniore, sa ličnim rekordom 5,21m, potom Dario Prekl iz Hrvatske, učesnik Juniorskog svetskog prvenstva sa ličnim rekordom 5,11m , Plamen Piskov iz Bugarske sa ličnim rekordom 4,80, Atanas Petrov iz Bugarske sa ličnim rekordom 5,10m, Salaj Sven iz Hrvatske sa ličnim rekordom 4.65m, Paravac Ivan iz Hrvatske sa ličnim rekordom 4,60m, Stevan Antanasijević iz Srbije sa ličnim rekordom 4,71m.

Nažalost Mihail Dudaš je morao da otkaže učešće na takmičenju jer istog vikenda u Belgiji pokušava da ostvari normu za Evropsko prvenstvo u Berlinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com