Društvo

Aerodrom dobija kontrolni toranj, početak gradnje 2018.

Prvi korak ka izgradnji kontrolnog tornja na niškom aerodromu je napravljen – Gradsko veće Niša usvojilo je rešenje o utvrđivanju Predloga odluke o izradi Prvih izmena i dopuna Plana detaljne regulacije aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu. Početak gradnje, kako najavljuju, očekuje se u toku 2018. godine.

Gradski većnici jednoglasno su podržali izmene plane detaljne regulacije niškog aerodroma što će, u narednom koraku omogućiti početak davno najavljene izgradnje novog tornja kontrole leta. Taj objekat biće od velike važnosti za čitav region jer će predstavljati alternativu beogradskoj kontroli leta koja je nadležna za vazdušni prostor najvećeg dela Balkana.

Igor igić, Sekretar sekretarijata za planiranje i izgradnju

Već je urađen urbanistički projekat koji je potvrđen od strane Sekretarijata za planiranje i izgradnju, a i idejno rešenje je urađeno”, navodi Igor Igić, sekretar Sekretarijata za planiranje i izgradnju.

Igić navodi da su očekivanja da radovi krenu u toku naredne godine, a da je na Gradu da obezbedi svu potrebnu dokumentaciju.

Foto: Niške Vesti

Ono što je u ovom trenutku poznato jeste da je Smatsa, odnosno Direktorat civilnog vazduhoplovstva u čijoj je nadležnosti kontrola leta, za izgradnju objekta opredelila oko 5 miliona Evra, kao i dodatnih 10 miliona za nabavku najmodernije opreme neophodne za nesmetan rad jedne ovako važne službe.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com