Društvo

Još jednu uspešnu aukciju dresova podržalo i gradsko rukovodstvo

Nišlije su protekle večeri na keju ponovo pokazale humanost i učestvovale u humanitarnoj aukciji kojom je prikupljena novčana pomoć za lečenje novinara Aleksandra Nikolića. Prethodnoj sumi od 217.000 dinara priključeno je i sinoćnjih 74.000 dinara od kupovine dresova.

Sekcija sportskih novinara Niša uspešno je realizovala još jednu humanitarnu akciju kojom pomažu svom kolegi da se izbori sa teškom bolešću.

Na prethodnoj humanitarnoj aukciji prikupljeno je 217000 dinara, a ovog puta je kroz prodajnu izložbu na amfiteatru pored Nišave u okviru održavanja kik boks spektakla “5. trofej Niša” prikupljeno još sredstava.

Nove vlasnike dobili su dres golmanske legende stare Jugoslavije Dragana Pantelića, koji je svojoj kolekciji pridružio jedan mladi niški golman, potom dres Nikole Karabatića najboljeg rukometaša sveta u proteklih desetak godina, inače rođenog Nišlije, koji je otkupio njegov sugrađanin, dres Fudbalskog kluba Partizan, koji je nosio reprezentativac Aleksandar Mitrović, takođe otkupljen od strane humanog Nišlije koji i van ove akcije pomaže prikupljanje značajnih sredstava, potom dresove Crvene Zvezde koji nosi Nišlija Aleksandar Pešić, belgijskog Mehelena još jednog Nišlije – Uroša Vitasa i dres Košarkaškog kluba Crvena Zvezda, Milka Bjelice, koji su otkupili humani građani, dres košarkaškog kluba Uniks iz Kazanja Danila Anđušića, a prodata je i medalja šestogodišnje Lole Ignjatović, iz Roler kluba “Ekstrim”. Dres rukometnog kluba Železničar koji je prethodno donirao Veselin Vujović otkupio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Celokupan iznos od 74.000 dinara uplaćen je na račun za lečenje mladog novinara Aleksandra Nikolića, obolelog od teškog oblika leukemije, kako bi se pomoglo njegovoj porodici u prikupljanju sredstava za troškove hospitalizacije u Turskoj i transplantaciji koštane srži.

U nastavku teksta u video materijalu portala “Sport Juga” možete videti šta je sve ostalo od dresova za prodaju kao i deo sinoćne prodajne izložbe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com