Društvo

Koncert i doček u Čairu – podrška akciji „Za naše male heroje“

U Čairu će ovog popodneva biti održan humanitarni konvcert „Za naše male heroje“, što je ujedno i doćek za humanitarca Marka Nikolića koji prolazi kroz Niš biciklom, na polovini velike humanitarne misije, koju je započeo prvog dana septembra kada je krenuo iz Ulcinja.

Marko je tada započeo putovanje od čak 2.500 kilometara. Cilj je da prikupi novac za kupovinu aparata  za praćenje vitalnih funkcija  dece koja se uvode u opštu anesteziju tokom snimanja magnetnom rezonancom.

Dobrovoljni prilozi prikupljaju se i na samom koncertu, a tu će biti i štand NURDORA.

Marko Nikolić

„Do Niša ćemo preći 1.700 kilometara kajakom i biciklom. Ostaje nam još 150 kilometara biciklom a zatim kreće trčanje 700 kilometara. Sakupili smo do sada preko 10.000 evra za lečenje dece obolele od raka“, kazao je Marko za Niške Vesti.

On kaže da mu nije bilo baš najbolje ali i da im je kiša otežavala putovanje.

„Tri dana sam povraćao, kiša nas je ubila nedelju dana, niske temperature, hladni vetrovi. Dok smo veslali sunce je pržilo čitav dan, temperatura preko 35 stepeni. Jurio nas je i čopor pasa. Sve se to izdešavalo na putu do Niša. Ali istrajali smo u ovoj borbi“, kaže Marko.

Kako on kaže u toku je najveći humanitarno – sportski poduhvat u Evropi – za naše male heroje

„Iscrpljeni smo, umorni, bole nas noge ali nastavljamo dalje. Pozivam sve dobre ljude da zajedničkim snagama sakupimo novac za decu obolelu od raka. Za naše male heroje“, završio je Marko koji oko 18 sati stiže u Park Čair.

Donacije možete da uplatite na:

Dinarski račun – 265411031000227596

Devizni račun – IBAN RS35265100000112449823

SWIFT CODE RZBSRSBG

Primalac: Zajedno možemo fondacija

Svrha uplate: Za naše heroje

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Svaka čast Marku Nikoliću, ali ne mogu da verujem koliko ne obraćate pažnju na tekst koji objavljujete! Hrpa grešaka…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com