Društvo

Gradonačelnica o slučaju izlivanja amonijaka: Građani ne treba da brinu, vode ima dovoljno

Voda za piće u Nišu je ispravna, a analize su pokazale da nema povećane kontaminacije, potvrdila jei jutros gradonačelnica Dragana Sotirovski. Javnost je uznemirena zbog izlivanja amonijaka iz vagona koje se desilo juče popodne kod Pirota.

Prema nezvaničnim informacijama, gradonačelnica je kazala da cisterna nije pala u reku i da nema mesta za strah.

“Poslednji izveštaj JKP “Naissus” – a je da amonijaka nema u Nišavi, mi smo za svaki slučaj isključili fabriku vode sinoć posle 21 sat i preusmerili vodosnabdevanje Grada vodom iz izvorišta i rezervoara. Građani ne treba da brinu, vode ima dovoljno, u međuvremenu je Uprava za vanredne situacije uradila uzrokovanje vazduha kod prvog tunela u Sićevačkog tunela, tamo u nalazima nema amonijaka u vazduhu. Najnovija informacija od jutros je da cisterna nije upala u reku, nezvanično još uvek, što znači da je to još jedna dobra vest u moru loših, a struka će proceniti kada će fabrika vode ponovo biti u sistemu”, objašnjava Sotirovski.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić proglasio je vanrednu situaciju u gradu. Usled curenja amonijaka, 51 osoba je hospitalizovana, a zbog vanredne situacije, škole u tom gradu danas neće raditi, rekao je Vasić na vanrednoj konferenciji za novinare.

 JKP “Naissus” 

U NIŠU JE UREDNO I SIGURNO SNABDEVANjE VODOM

Direktor niškog vodovoda, dr filoloških nauka Goran Milosavljević je izjavio da snabdevanje Grada Niša pijaćom vodom nije ugroženo, U toku je intervencija na saniranju havarije nadležnih službi.

“Došlo je do havarije iz jednog vagona, koji se izvrnuo kod Pirota, i zbog curenja amonijaka došlo je do uznemirenja javnosti. U toku je intervencija na saniranju havarije nadležnih službi a tim povodom direktor niškog vodovoda dr filoloških nauka Goran Milosavljević je izjavio da snabdevanje Grada Niša pijaćom vodom nije ugroženo. Iz predostrožnosti je prekinuto zahvatanje vode iz reke Nišave na izvorištu Medijana ali imamo dovoljne količine vode iz drugih izvorišta tako da je snabdevanje vodom uredno i bezbedno. Tokom noći i jutra je vršena kontrola reke Nišave, i rezultati pokazuju da nema kontaminacije i povećane vrednosti amonijaka. Nastavljamo stalnu laboratorijsku kontrolu reke Nišave uz nove informacije i još jednom obaveštenje da je voda u našem sistemu vodosnabdevanja sigurna i apsolutno bezbedna za piće”, navodi se u saopštenju.

 

U Urgentnom centru UKC Niš posle izlivanja amonijaka kod Pirota 14 pacijenata

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Milic Vukasinovic- Pa, me svi pitaju, sta sam ja to, a ja im kazem, Doktor za rockn- roll !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com