Zdravlje

U Urgentnom centru UKC Niš posle izlivanja amonijaka kod Pirota 14 pacijenata

U Urgentnom centru UKC Niš zbrinuto je 13 pacijenata povređenih tokom akcidenta sa izlivanjem amonijaka u okolini Pirota – 12 odraslih i jedno dete, rečeno je jutros Tanjugu u UKC Niš.

Jedan pacijent sa povredama grudnog koša primljen je na Kliniku za anesteziju, jedan sa srčanim tegobama na Kliniku za kardiologiju, jedno dete primljeno je na Dečju internu kliniku, četiri pacijenta su na opservaciji, a šest ih je otpušeno na kućno lečenje. Jedno dete primljeno je direktno na Dečju internu kliniku nakon zbrinjavanja u bolnici u Pirotu, tako da je na celom UKC Niš primljeno ukupno 14 pacijenata.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić proglasio je vanrednu situaciju u gradu, nakon što se juče posle podne prevrnuo jedan vagon u sklopu voza koji je prevozio amonijak.

Usled curenja amonijaka, 51 osoba je hospitalizovana, a zbog vanredne situacije, škole u tom gradu danas neće raditi, rekao je Vasić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Vodosnabdevanje Niša nije ugroženo usled curenja amonijaka u Nišavu, saopšteno je sinoć iz kabineta gradonačelnice Niša.

Iz preventivnih razloga isključena je fabrika vode, kao i nalivanje vode iz izvorišta Medijana.

U saopštenju se navodi da prvi uzroci vode pokazuju da voda u Nišavi u Nišu nije kontaminirana, a JKP Naisus preduzima sve preventivne mere i redovnu kontrolu vode koju će od jutra kontrolisati i Institut za javno zdravlje.

Preusmeren saobraćaj

Zbog obustave saobraćaja na auto-putu E-80, zbog akcidenta sa amonijakom, na deonici petlja Pirot zapad – petlja Bela Palanka i na državnom Pirot – Bela Palanka, saobraćaj se sa auto-puta preusmerava, preneo je Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj se sa auto-putu preusmerava na sledeći način:

– vozila koja dolaze iz smera Niša koriste isključenje na petlji Pirot istok,

– vozila koja dolaze iz smera graničnog prelaza Gradina koriste isključenje na petlji Bela Palanka, i dalje se usmeravaju na alternativni putni pravac Bela Palanka – Pirot, preko mesta Ponor, prenosi Tanjug.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com