Društvo

Upotrebna dozvola za balon salu u Novom selu

U isturenom odeljenju Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u naselju Gradske opštine Palilula „9.Maj“, postavljena je balon sala. Sagrađena je i opremljena zahvaljujići projektima koje je škola realizovala u saradnji sa donatorima i opštinom Pallilula.

Učenike i nastavnike ove škole obišao je predsednik opštine Boban Džunić sa saradnicima i direktoru škole Miljanu Bojaniću uručio je upotrebnu dozvolu o korišćenju balon sale.
Sve ono što se nalazi unutar balon sale ova škola je dobila preko projekata. Naša opština je prepoznatljiva u regionu kao projektno aktivna, pa je podržala i završetak ove investicije, kaže predsednik opštine Palilula Boban Džunić.

U isturenom odeljenju OŠ „Desanka Maksimović“ u Novom selu nastavu pohađa oko 300 dece pa je za ostvartivanje programa fizičkog vaspitanja novi prostor – balon sala, sa pratećom opremom, veoma značajan.

Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Čokotu jedna je od najvećih osnovnih škola na teritoriji grada Niša. Osnovana je 1922. godine, kao četvororazredna škola pod nazivom „Osnovna škola Čokot Kraljevine SHS”, a kasnije je (1953) prerasla u osmogodišnju i promenila ime u „Osnovna škola 29. novembar u Čokotu”. Od 2002. godine škola dobija ime „Desanka Maksimović“, po znamenitoj srpskoj pesnikinji. Osim u matičnoj školi u Čokotu, vaspitno-obrazovni proces se odvija u još osam isturenih odeljenja u susednim naseljima „Deveti maj“, Lalinac, Donje Međurovo, Gornje Međurovo, Mramor, Krušce, Mramorski Potok i Bubanj.. U školskoj 2015/2016. nastavu pohađa 871 učenik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com