Društvo

Vasilija ulepšala proleće (VIDEO)

Opština Crveni Krst darivala je prvu bebu koja se rodila prvog dana proleća. Mala Vasilija Rašić dobila je zlatnik Cara Konstantina, a predsednik opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović kaže da će ovo postati tradicionalna manifestacija i da im je jedan od značajnih koraka podrška porodici.

Prvu bebu rođenu s početka proleća obišli su umetnici Društva “Slava, direktorka Dečijeg kulturnog centra Sandra Petković i predsednik opštine Crveni Krst prof.dr Miroslav Milutinović.

Odluka da se daruje prva beba rođena na dan proleća  doneta je u martu mesecu kada je društvo “Slava” održalo još jednu u nizu manifestacija “Sretenja” u Rujniku. Inače, već nekoliko godina ovu manifestaciju udruženja umetnika i pesnika podržavaju opština Crveni Krst i Dečiji centar.

Prva beba je malena Vasilija iz Malošišta, treće dete u porodici Marije i Ivana Rašića.

Beba je darivana Radosnicom a opština je obezbelila pelene, dečiju kozmetiku, garderobu i zlatnik sa likom cara Konstantina koje je mami Mariji uručio predsednik Milutinović.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com