Društvo

Besplatan gradski prevoz dobilo više Nišlija

Penzioneri stariji od 70 godina koji primaju manje od 25.283 dinara imaju pravo na besplatan prevoz u gradskim autobusima od sutra. Pravo na besplatan prevoz ubuduće imaju i korsinici ustanove Mara, lica sa utvrđenim gubitkom radne sposobnosti, mirnodopski vojni invalidi, hemiplegičari, slepi i splabovidi, osobe sa invaliditetom koje rade u zaštitnim radionicama i žene dobrovoljni davaoci krvi, kao i osobe sa ugrađenim stomom.

Ove promene u Odluci o javnom prevozu usvojilo je Gradsko veće.

“Broj korisnika besplatnog gradskog prevoza usvajanjem ove odluke povećava se za 10 000”, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Novom odlukom o javnom prevozu, Gradsko veće proširilo jedosadašnje granice prve zone. U naselju Medoševac prva zona iz centra sela biće pomerena do prvog narednog stajališta. Granica prve zone biće pomerena i na okretnici u Donjoj Vrežini kao i do stajališta Vinik. Korigovana je i prigradska linija ka Gornjem i Donjem Međurovu, gde je granica pomerena do naselja Vinogradi.

13009847 10206537322658000 1050690034 o

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com