Društvo

„Niš na Nišavi“ debata o potencijalima reke

“Niš na Nišavi – prvi korak” naziv je javne debate koja će se održati u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u petak 15.aprila u 12 sati.

Na debati će prvenstveno biti reči o uticaju pojedinca i privrednih subjekata iz Niša na ekosistem Nišave i merama koje treba preduzeti da bi se taj ekosistem očuvao. Takođe, učesnici će govoriti o potrebi da se sredi priobalje reke, koje može biti turistički potencijal grada.

“Ideja za održavanje skupa rodila se kao posledica činjenice da je potencijal koji ima reka Nišava i njene obale u gradu Nišu gotovo u potpunosti neiskorišćena, a u nekim delovima grada i potpuno zapuštena”, kažu organizatori iz Centra za održivi razvoj društva „Započni pametno“.

Na konferenciju su pozvani predstavnici Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, Fakulteta zaštite na radu u Nišu, Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, Zavoda za urbanizam, Srbija voda, Johnson electric, predstavnik ugostitelja, predstavnici grada Pirota i Dimitrovgrada i Fondacije „Za lepši Niš“. Pokrovitelj skupa je opština Medijana.

nisava 1

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com