Magazin

Vernici danas slave SVETICU koju su mučili i izgladnjivali zbog HRISTA!

Jevreji kod kojih je Matrona služila, terali su je da odbaci hrišćanstvo i pređe na judaizam, ali se ona i pored pritisaka i dalje ponosno molila Hristu

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava sećanje na svetu mučenicu Matronu Solunsku, vernicu koja je slavila Gospoda i čuvala veru od nehrišćana.

Kao devojka služila je u kući jednog Jevrejina u Solunu, gde je bila podvrgnuta ruglu zbog svoje vere u Hrista. Žena tog Jevrejina terala je da odbaci svoja verska ubeđenja i da počne da odlazi u sinagogu, ali Matrona je ponosno ćutala i u potaji se i dalje molila Hristu.

Doznavši da Matrona i dalje ide u crkvu njena gospodarica beše veoma ljuta, a naročito zbog Matroninog objašnjenja da Bog u crkvi živi, a od sinagoge je odstupio. Zbog toga je Jevrejka istuče i zatvori u jednu mračnu odaju, gde ju je, povrh toga, još i vezala. No sutradan je nađe odvezanu silom Božjom kako se moli i hvali Gospoda. Posle toga je u dva maha ponovo zatvaraše, dok je najzad ne umori glađu. Tada uze telo svete devojke i baci sa visine svoje kuće na zemlju.

Opširnije na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com