Društvo

Saobraćajci dobili nove alkometre, za 2 meseca semafor na Broju 6

Niški saobraćajci dobili su 8 novih alkometara i dodatnu opremu za proveru nivoa alkohola kod vozača. Osim toga, za njihove potrebe nabavljena su i 3 fotoaparata, blicevi i memorijske kartice, kao i 33 tonera koji će koristiti za štampanje prekršaja sa raskrsnice na Crvenom pevcu.

Ovo je redovno sprovođenje programa gradskog Saveta za bezbednost u saobraćaju, a ukupna vrednost opreme je oko 1.300.000 dinara.

“Ovim podužemo opštu bezbednost i bezbednost u saobraćaju. Svedoci smo da su na ulicama stalno incidenti. Podizanje saobraćajne kulture je važan zadatak. Ne može niko da vozi pijan kroz grad a da ne bude sankcionisan”, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

12966687 10209497782387707 2144012640 n Nadležni najavljuju postavljanje dodatnih video kamera za nadzor prekršaja u saobraćaju. One na Crvenom pevcu su za 3 i po meseca zabeležile čak 1.500 prekršaja.

“Plan je da u što skorije vreme čitav grad bude pod kamerama, od ulaza u grad do svake frekventnije raskrsnice i mesta gde se okupljaju građani. Potrudićemo se da to ostvarimo do kraja ove godine jer nije tako velika investicija”, rekao je načelnik Policijske uprave Ninoslav Mitić.

Za dva meseca biće završen tender vredan 15 miliona dinara za nabavku opreme za vertikalnu i horizontalnu signalizaciju koja će biti postavljena u okolini škola.

“Kada javna nabavka bude završena prvo ćemo postaviti semafor na pešačkom prelazu na bulevaru Cara Konstantina u naselju Broj 6. To su tražili roditelji koji su zabrinuti za bezbednost svoje dece”, rekao je većnik Mihajlo Zdravković.

Podsećamo da su stanovnici naselja Nikola Tesla (Broj 6) više puta protestovali tražeći da se postavi semafor. Na tom mestu je pre dve godine poginuo desetogodišnji dečak dok je sa majkom prelazio ulicu.

Pešački prelaz u ulici Dimitrija Tucovića kod Pošte je, takođe, kritična tačka za pešake. Međutim, ova ulica je u nadležnosti “Puteva Srbije”, a gradonačelnik Niša kaže da će pregovarti o postavljanju semafora. Zbog velike frekventnosti saobraćaja ovde je nemoguće postaviti ležeće policajce, dodaje Perišić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com