Društvo

Da sam junak iz omiljene knjige

Na Odeljenju knjige za decu Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ Niš ove godine po petanesti, jubilarni put je bila raspisana tema republičkog literarno-likovnog konkursa: „Da sam junak iz omiljene knjige“.Pristiglo je 850 radova iz čitave zemlje i jedan iz Crne Gore. Žiri za literarne radove: viši diplomirani bibliotekar Ivana Petković, diplomirani bibliotekar Jovana Slavković, predsednica žirija Elizabeta Georgiev, naša koleginica iz Dimitrovgrada, viši diplomirani bibliotekar, koja dugi niz godina radi sa decom, pisac je i prevodilac, piše na srpskom i na bugarskom jeziku za odrasle i za decu, autor je 11 knjiga i televizijskih bibliotečkih emisija „Poponajci” i „Klinci i hlapeta”, vrsni poznavalac dečjeg stvaralaštva, što je upakovala u dva istraživačka rada: „Kultura čitanja, pravo deteta i obaveza bibliotekara“ i „Radionica osmeha“. Obe ove knjige mi bibliotekari koristimo kao priručnike u radu sa decom.

U žiriju za likovne radove su se našli: Ljubiša Nikolić, kolega knjižničar koji je svih godina deo ovog žirija i organizacionog tima i bez koga ne bismo imali ovako lepo dizajnirane diplome, a ni plakate, i Milica Nikolić Sredojević, samostalni knjižničar. Predsednica žirija je bila Zorana Ćirić, slikar i kostimograf, dugogodišnji profesor Srednje umetničke škole u Nišu. Dobitnik brojnih nagrada za svoje kreacije.

Ceo program je bio propraćen i muzičkim interpretacijama izvrsnog Milana Todorovića na klasičnoj gitari.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com