Društvo

Preko lutrije viza za useljenje u Ameriku

Konzulat američke ambasade u Beogradu održaće prezentaciju o lutrijskom viza programu za useljenje u Sjedinjene Američke države DV-2018 u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ večeras, 29. septembra 2016. sa početkom u 19:00 sati.

Na prezentaciji će se govoriti i o pripremi za intervju za aktuelni viza program DV-2017, kao i svim drugim konzularnim aktivnostima. Biće prisutan konzul Američke ambasade u Beogradu.

Svake godine, u organizaciji U.S. Department of State putem programa Diversity Visa dodeli se 50,000 imigrantskih viza stanovnicima zemalja iz kojih se, statisticki gledano, u U.S.A. useljava mali broj ljudi. Prijavljivanje je besplatno a odabir je slučajan (lutrijski sistem).

Uslovi za učešće u ovom programu su malobrojni, ali vrlo striktni. Zemlje koje su u poslednjih pet godina poslale nesrazmerno veliki broj imigranata u odnosu na ostale, više od 50.000, gube pravo učešća u ovom programu.

Minimalni uslov je srednješkolsko obrazovanje, koje je komparativno sa američkim dvanaestogodišnjim školovanjem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com