Zdravlje

Dijabetičarima bolji uslovi lečenja!

U okviru kampanje „Siguran glas“ koju realizuje Dijabetološki savez Srbije, Nišlije su potpisivale peticiju podrške osobama sa dijabetesom.

Kako kažu, kampanju je svojim potpisom podržao veliki broj Nišlija.

„Ovom peticijom tražimo od nadležnih institucija države obezbeđivanje većeg broja pedijatrijskih endokrinologa za rad sa decom obolelom od dijabetesa, veću dostupnost tračica za merenja šećera u krvi o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Takođe tražimo uvođenje novih lekova na listu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje koji predstavljaju najbolju terapiju za obolele od Tipa 2 dijabetesa“ kaže Stela Prgomelja, potpredsednica Dijabetološkog saveza Srbije.

U Srbiji više od 710.000 ljudi boluje od dijabetesa, upozoravaju u Savezu.

Tokom trajanja kampanje “Siguran glas” biće organizovane različite medijske aktivnosti, skupovi, promo štandovi, javne tribine i druge akcije kako bi se građani informisali o uzrocima nastanka dijabetesa i vidovima lečenja ove bolesti, ali i kako bi se skrenula pažnja na višestruke probleme sa kojima se osobe sa dijabetesom suočavaju.

Svetska zdravstvena organizacija je 2016. godinu posvetila borbi protiv dijabetesa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com