Izbori 2016

Dve Jelene za predsednice opština

Samo dve žene su na vodećim pozicijama na izbornim listama u Nišu, i obe su kandidatkinje za predsednice opština. Jelena Barton je prva na listi u Paliluli, ispred opozicione koalicije oko Demokratske stranke. Kandidatkinja za predsednicu niške opštine Pantelej je Jelena Stojanović, koja je na listi radikala.

 

Iako su jedine ispred svojih stranaka kandidatkinje za predsednice opština, pri predaji lista je ispoštovan zakon o minimalnom broju žena, kaže svaka od njih.

Jelena Barton iz DS-a je i predsednica Foruma žena u gradskom odboru ove stranke.

“Borim se da žene ne budu na listama samo da bi se ispunila kvota, već zbog toga što su kompetentne da budu na rukovodećim funkcijama. Za opštinu Palilula imamo u planu opremanje radnih zona za izgradnju fabrika, izgradnju obdaništa na Ledenoj steni i saniranje klizišta u Mramoru”, rekla je Barton.

Predsednica opštine je najviša funkcija koju žena u Nišu može da ima i ispred radikala.

“SRS je ispoštovala zakon u smislu da svaki 3. na listi bude pripadnik manjinskog pola u stranci. Kod nas su većina članova muškarci, pa imamo trećinu žena na listama”, rekla je Jelena Stojanović.

Ona nije precizirala koji su prioriteti ove stranke što se opštine Pantelej tiče, ali je potvrdila da sutra zvanično kreću u predizbornu kampanju, da imaju plan i program, kao i da ih izbori nisu zatekli. 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com