Društvo

Nova načelnica Uprave za obrazovanje

Na čelu gradske Uprave za obrazovanje u narednih šest meseci biće Marina Kostić, dosadašnja pomoćnica načelnika Uprave za dečju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu. Ovo je odlučilo Gradsko veće, nakon što je usvojilo ostavku dosadšnje načelnice Jelice Velaje.

 

“Velaja je podnela ostavku što smatram moralnim činom. Škole u gradu već neko vreme imaju finansije probleme i ona je osetila da u tom delu nije ispunila svoje obaveze”, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Marina Kostić je diplomirani psiholog , a u Upravi za dečju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu radila je od 2007. godine. Tamo se bavila i projektima vezanim za obrazovanje, čulo se na Gradskom veću.

“Marina je mlada i ambiciozna osoba. Smatram da će moći da se izbori sa problemima u Upravi”, dodao je Perišić.

Mandat Jelice Velaje istekao je usvajanjem njene ostavke, a konkurs za izbor sledećeg načelnika Uprave za obrazovanje je za 6 meseci. Do tada će Marina Kostić biti na ovoj funkciji, rečeno je na Gradskom veću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com