Hronika

SKRNAVLJENJE Navijački grafiti iscrtani na džamiji u Nišu, Islamska zajednica osudila incident

Islamska zajednica Srbije osudila je danas skrnavljenje zidova niške Islam-agine džamije i pozvala nadležne državne organe da pronađu i na odgovarajući način kazne autore tih uvredjivih navijačkih grafita.

“Ponovno su se huligani iživljavali nad bogomoljom u Nišu pišući umotvorine srazmerne svom intelektualnom i duhovnom stanju i nivou. Ponovo su zakazali policija i tužilaštvo. Nepronalaženje i nekažnjavanje počinioca nedela je svojevrstan stimulans novom nedelu”, navodi se u saopštenju koje je potpisao niški muftija Eldin Ašćerić.

On je podsetio da se uskoro navršava 12 godina od paljenja te džamije, u neredima zbog martovskog nasilja na Kosovu, isto kao i džamije u Beogradu i crkava na Kosovu i Metohiji.

“Sa njima je gorela naša istorija, duhovnost, naš obraz. Ne dozvolimo da se skrnave naše bogomolje, ne dozvolimo da neko uništava našu baštinu, ne dozvolimo da naši obrazi bride od stida zbog postupka anonimnih huligana”, dodaje se u saopštenju.

Nepoznati navijači ispisali su, povodom 8. marta Dana žena, uvredljiv grafit na račun navijača suparničkog kluba na zidu džamije. Ovo nije prvi ovakav incident. I 2013. godine na fasadi ove džamije bilo je ispisano ime Ratka Mladića.

OStatak teksta pročitajte na Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com