Društvo

Komisija još jednom potvrdila-građanski nadzornik nije u pravu?!

Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki ponovo odbila zahtev za zaštitu prava Građanskog nadzornika „Toplički centar za demokratiju i ljudska prava“ iz Prokuplja u postupku javne nabavke usluga prevoza putnika na teritoriji grada Niša, kao neosnovan.

Komisija je u Rešenju konstatovala da je Direkcija imala nameru da pokrene pregovarački postupak u kojem bi pozvala ponuđače da cene iz prethodnog postupka učine prihvatljivim, u kojoj situaciji bi bile zagarantovane cene iz prethodnog postupka, ali da je upravo na insistiranje građanskog nadzornika pokrenut postupak koji je rezultirao cenama koje jesu veće od cena iz prethodno sprovedenog postupka.

Komisija na taj način ukazuje na to da je upravo zbog ponovljenog postupka ova nabavka koštala gradski budžet za pet godina 120 miliona dinara više.

resenje11

Toplički centar je čista politička organizacija, a ne nevladina kako se predstavlja. Tamo su ljudi koji se bave politikom i konstantno pokazuju ne znanje, što potvrđuje i ovaj primer gde Komisija dva puta donosi istu odluku po njihovim žalbama, rekao je Niškim Vestima zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković.

Stanković je dodao da se jasno vidi iz rešenja da je upravo Toplički centar odgovoran što je drugi postupak javne nabavke rezultirao većim cenama.

“Očigledno da građanski nadzornik isključivo politički deluje. Gospodin „stručnjak za Prokop, Beograd na vodi, vojsku, policiju, helikoptere, marketing, porodilišta, škole, itd“, koji je inače zbog svojih istupa udaljen sa sednice Odbora za finansije Narodne skupštine Republike Srbije, očigledno vodi političku hajku, a u sprezi sa pojedinim medijima, sve sa ciljem blaćenja u susret predstojećim izborima”, navodi Stanković.

Mi smo dokazali da je laž da je poništen deo tendera.

“Tender je ispravno sproveden, a dokaz je to što Komisija već dva puta odbija njihove zahteve kao neosnovane”, zaključuje Stamenković.

resenje12

Direkcija za javni prevoz grada Niša podseća da je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki i Rešenjem od 30. januara 2015. godine odbila zahtev za zaštitu prava Građanskog nadzornika „Toplički centar za demokratiju i ljudska prava“ iz Prokuplja u postupku javne nabavke usluga prevoza putnika na teritoriji grada Niša, kao neosnovan.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com