Kultura

Tužbama do zarada

Poslenici kulture u Nišu najavili sudski postupak protiv lokalne samouprave. Traže zarade iz 2013. i od ovog januara, sa kamatama i troškovima.

ZBOG toga što im je lokalna samouprava, kako tvrde, zakinula deo plate od pre dve godine, ali i polovinu januarske zarade za tek minuli januar, zaposleni u niškim ustanovama kulture najavili da će tužiti grad i tražiti da im se iz isplate i iznos pripadajućih kamata za navedeno kašnjenje, te svi dodatni troškovi.

Kažu, dinamika isplata zarada zaposlenima u kulturi ovde je poremećena još u avgustu 2013. i od tada su se, po rečima predstavnika sindikata, svi oglušivali o njihove apele upućene niškim čelnicima. Kap koja je prelila čašu i zbog koje su odlučili da tuže svog poslodavca je deo ovogodišnje januarske plate, koji takođe nisu dobili. Iako znaju da će to biti veliki udar na budžet, smatraju da se ne radi o njihovoj krivici…

Opširnije na Večernjim novostima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com