Hronika

U JEDNOM DANU: Dva pokušaja samoubistva i jedno nenamerno trovanje u Nišu

Samo u toku jučerašnjeg dana lekari Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć u Nišu intervenisali su u tri slučaja trovanja. Prema rečima doktora Dušana Gostovića u dva slučaja reč je o pokušaju samoubistva, dok se jedan muškarac slučajno zatrovao pečurkama.

Jučerašnji dan u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć biće upamćen po dva pokušaja samoubistva trovanjem, kaže za Niške Vesti doktor Dušan Gostović.

“Najpre je zbrinut četrdesetosmogodišnji čovek zbog trovanja etiolom, zbog čega je hitno prevezen na Toksikologiju Zavoda za sudsku medicinu. Oko 19 sati pomoć je ukazana muškarcu kod kog je ustanovljeno trovanje lekovima, a zatim i tridesetpetogodišnjaku, zbog trovanja pečurkama nalik vrganju”, istakao je dr Gostović.

Ova godina počela je “crnim bilansom” kada su samoubistva u pitanju. Samo u prve dve nedelje 2016. godine ruku na sebe diglo je pet osoba. U hitnoj pomoći kažu da je ovako crna serija nezapamćena. Serija samoubistava u Nišu počela je skokom vaspitačice Doma učenika srednjih škola Tatjane Lužanin (47), a samo pre nekoliko dana, na Dan državnosti, policija je sprečila staricu da skoči sa terase na trećem spratu zgrade u ulici Pariske komune.

U ambulantama Hitne pomoći prema rečima lekara uobičajen je broj pacijenata za ovo doba godine. Uglavnom su zbrinjavani pacijenti zbog problema sa pritiskom, stomačnim tegobama i respiratornim infekcijama. Pedijatriji su se javljala deca sa stomačnim tegobama, dok su se odrasli žalili na temperaturu.

Gostović kaže da postoje pacijenti sa simptomima nalik gripu, ali zvanične potvrde da se radi o tom virusu nema.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com