Politika

Ujedinjena seljačka stranka obeležila šesnaest godina postojanja

Šesnaestogodišnjica postojanja Ujedinjene seljačke stranke obeležena je u prepunom Narodnom pozorištu u Nišu. Visoki finkcioneri koalicionog partnera Srpske napredne stranke došli su danas da pozdrave i daju podršku ovoj maloj stranci na svom putu rasta, naravno uz SNS. Među niškim naprednjacima u prvim redovima smenjeni ministar Bratislav Gašić kao i savetnik premijera za poljoprivredu Dragan Glamočić, bivši ministar.

Pored simpatizera Ujedinjene seljačke stranke u sali Narodnog pozorita u Nišu bili su i gradoačelnik Niša Zoran Perišić, narodni poslanik Bratimir Vasiljević, predsednik opštine Palilula, Boban Džunić, Nenad Stanković zemenik predsednika Skupštine Grada, smenjeni ministar odbrane Bratislav Gašić i savetnik premijera za poljoprivredu Dragan Glamočić.

Posle dve godine koalicione saradnje zadovoljni su i jedni i drugi, kaže Jelena Trifunović, predsednica opštine Svrljig koja je predstavila odnos SNS-a i USS, nekada i sad na primeru jednog fudbalskog tima.

“Kada smo pre dve godine ušli u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, oni su na nas gledali kao na rezervnog igrača. U našim redovima za ove dve godine bilo je puno borbe, discipline a najviše rada, i mislim da nam nakon stečenog poverenja sleduje prva postava”, ovim rečima obratila se Trifunovićeva potpredsedniku SNS-a Bratislavu Gašiću.12736087 158986974482674 1911348667 n

Na šta je on kasnije odgovorio da je narodni poslanik Milija Miletić, preuzeo centarforsko mesto od gospodina iz Bora.

U svom obraćanju Trifunovićeva se osvrnula na minule dve godine rada Ujedinjene seljačke stranke, pobrojala uspehe i najavila dalju saradnju i partnerstvo sa SNS-om.

Uz obraćanje političara kada su konvencije USS u pitanju, često ide i pesma. Za nju uvek zadužen je prijatelj stranke Dragoslav Mihajlović – Kanarinac koji je nakon izvođenja dve pesme dobio gromoglasni aplauz.

Bivši ministar i sadašnji savetnik premijera za poljoprivredu, Dragan Glamočić obećao je simpatizerima ove stranke da ubuduće neće sav državni novac i pomoć biti raspoređen tako da sever zemlje dobije 70% a da na jug dođe tek 30% sredstava. On je pojasnio da ovo smanjenje koje je usledilo, donosi mnogo toga poljoprivrednicima. On dodaje da ko god bude uložio u proizvodnju i mehanizaciju, dobiće čak 60% sredstava nazad.

12746458 158985101149528 136964920 n

Potpredsednik SNS-a Bratislav Gašić zadovoljan je saradnjom USS i njegove stranke, jer kaže pred ove izbore potrebno je jedinstvo.

“Predstoji velika i teška borba, siguran sam biće ovo najprljavija borba do sada. Moraćemo da se “borimo” protiv onih čiji su džepovi puni para, onih koje su primili od stranih plaćenika. Ta opozicija koja broji 22 stranke, to je Demokratska stranka i njeni političari koji nisu mogli da se u svojoj “kući” dogovore kako će i šta će. I jedino što govore jeste da smene Aleksandra Vučića, a kada ih pitate za plan šta bi oni posle, oni ne znaju”, rekao je Gašić pred prepunom salom Narodnom pozorišta u Nišu.

On dodaje da protiv, matematike niko ne može ništa, nabrajajući koliko je ljudi upošljeno i koliko toga je urađeno za dve godine.

“Pravi heroji ovih reformi su naši penzioneri koji su podneli najveći teret i ja im se zbog toga zahvaljujem”, završio je Gašić.

Na kraju skupa kada su se na pozornicu popeli svi predsednici mesnih i gradskih odbora USS iz čitave Srbije, narodni poslanik Milija Miletić, pozvao je da u što većem broju svi izađu na izbore i kroz Ujedinjenu seljačku stranku podrže Aleksandra Vučića. Podsetio je da su oni nekada bili i u kolaliciji sa SPS-om ali da ta saradnja nije dala rezulatate. Ova koalicija, kaže mnogo je stabilnija i on od nje očekuje puno, jer veruje u srpskog seljaka, selo i Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com