Magazin

Pogledajte trejler za “Braća po babine linije“

Od autora najgledanijeg televizijskog programa na našim prostorima, reditelja i scenariste Radoša Bajića, ovog proleća nam stiže komedija „Braća po babine linije“. To je komedija naravi i mentaliteta, koja kreće u susret milionskom auditorijumu poštovalaca i gledalaca, koje su Radašin, Milašin, Dragojlo, sin Dragan, Radojka, Zlatana i ostali – zauvek osvojili u kultnoj TV seriji „Selo gori a baba se češlja“.

U osveženoj i atraktivnoj dramaturškoj postavci, u komediji Braća po babine linije videćemo sudar dva sveta. Jednog tradicionalnog, narodskog, koji prkosi globalizaciji i od kojeg po svaku cenu želimo da pobegnemo i drugog novog, uvezenog, savremenog, takozvanog modernog, sveta opsene, lakih para – koji nam je nametnut kao novi kulturni i civilizacijski vrednosni reper i trend.

Protagoniste priče smo izmestili iz dobro poznatog seoskog ambijenta u nove, nepoznate okolnosti i situacije. Dali smo im nadu da mogu preko noći promeniti svoje živote na bolje i ostvariti svoje snove, uz uslov – da se odreknu sami sebe.

U živote glavnih junaka, čuvenih Petlovčana – Radašina i Milašina (Radoš Bajić i Milorad Mandić Manda), koje na početku filma zatičemo u „normalnom agregatnom stanju svađe bez ikakvog razloga“, jednoga dana stiže isto pismo, upućeno svakom ponaosob.

Opširnije na RTS.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com