Društvo

Sakupljene čepove nema ko da preveze

Članovi Grupe za pomoć ugroženim Nišlijama, koji vode akciju “Čepening” sakupili su dovoljno čepova za kupovinu prvih elektromotornih invalidskih kolica. Sada im je potrebna pomoć da se čepovi prevezu do reciklažnog centra u Beloljinu.

Akcija ČEPENING uveliko traje, prikupljena je tona čepova u drugom naletu ali čepove nema ko da preveze do reciklažnog centra. Novac od prikupljanjenih zatvrarača od tvrde plastike biće dovoljan za nabavku elektromotornih kolica za invalide.Čepening

Prvu turu čepova predali su organizatori akcije u oktobru lane i to je iznosilo 720 kg što je 180 evra. Kako je za kupovinu polovnik elektoromotornih kolica potrebno 400 evra, akcija je nastavljena. Potrebno je sakupiti još novca. On će biti isplaćen kada bude predata druga količina koja je već pripremljena i čeka.

“Trenutno je sakupljena i veća količina od prve (tona) ali postoji problem. Nemamo prevoz do Beloljina gde je reciklažni centar” kaže Vojkan Živković jedan od organizatora.

On dodaje da oni i dalje sakupljaju čepove, a posebno je pohvalio škole u Nišu, njih dvadesetak osnovnih i srednjih škola koje su deo akcije, kao i niški vrtići.

“Mi i dalje vredno sakupljamo. Trenutno po razim podrumima i šupama imamo gotovo celu tonu čepova koje čekaju da ih odnesemo na reciklažu. A čekaju jer je neophodno da nađemo nekoga (firmu ili privatnika) koji bi  sponzorisao taj prevoz”, kaže Živković.

Naša molba prema svima jeste da pronađemo prevoz kako bi što pre prevezni sakupljene čepove, prikupili ostatak novca i nabavili ta prava elektromotorna kolica, završava Živković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com