Stari Niš

VREMEPLOV: Real iz Niša Evropom juriša!

Real iz Niša sve redom šiša! Te godine, Radnički iz Niša bio je hit kupa UEFA.

Sezonu 1980/81, Nišlije su završile na trećem mestu, drugu godinu za redom. Pored domaćeg prvenstva, u UEFA kupu dogurali su do najboljih 16, odakle ih je, nakon 2:2 u prvom meču, izbacio AZ Alkmar pobedom od 5:0 u Holandiji.

A onda je došla ta jesen 1981…

16. septembar:

Žreb je hteo da u prvom meču prvog kola Radnički gostuje Napoliju. Prvo poluvreme završeno je bez golova, da bi Napoli poveo iz penala u 69. minutu golom Damjanija. Samo dva minuta kasnije, Stojiljković koristi gužvu nakon greške odbrane u kaznenom prostoru Napolitanaca i zakucava loptu u mrežu za 1:1. Nedugo potom, u 79. minutu, Aleksić stiže jednu ispucanu loptu, izbacuje jednog čuvara, u punom trku protura loptu pored drugog, protrčava pored njega i rutinski rešava kontru – iznenađenje i 1:2 na semaforu. No, ni Napoli nije dugo tugovao. U 81. minutu sudija je svirao indirektan udarac u šesnaestercu Nišlija – Muselja svom snagom nakon pasa pogađa suprotan ugao. Meč je završen 2:2.

Ostatak teksta pročitajte na Hotsport.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com