Društvo

PROJEKAT U NIŠU Osuđenici uče đake o paklu droge!

Zatvorenici KPZ „Niš“ drže predavanja u niškim školama na kojima maloletnicima objašnjavaju kako i na koji način se postaje narkoman i kako izbeći ulazak u pakao narkomanije. Radionice je dosad prošlo oko 1.300 učenika.

Radionice se uspešno sprovode sa Upravom za izvršenje zavodskih sankcija, a funkcionišu u sklopu projekta „Dete, nemoj da se predaš“ autora Bojana Todorovića. Cilj je da se suzbije narkomanija među mladima. Projekat nema finansijskih prihoda, zasnovan je na čistom voleonterskom radu, ali s obzirom na to da je neizvesno još koliko će funkcionisati na taj način, bilo bi dobro da se i grad uključi.

– Kada smo u septembru počeli da radimo, mišljenja su bila oprečna u vezi s tim da li treba decu izlagati strahu. Međutim, naše istraživanje je pokazalo da su deca i roditelji prezadovoljni našim radom. Cilj je da se na direktan način deci pokaže kuda ih droga može odvesti, a to je najbolje pokazao primer sportiste koji je pao zbog droge i to njima uživo ispričao – počinje priču Todorović.

Ostatak teksta pročitajte na ALO.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com