Kolumna

Kada mali Milojica odradi posao

Danas kada smo već odavno odmakli u 21. vek, pojam ,,malog Milojice“ i rođačkih veza je, čini se, nikada popularniji.

Mali Milojica se poteže za sve i svašta.

Radi na crno za drastično nižu cenu od one koja je na tržištu.

Popravlja računare, građevinar je, a ponekada i varilac. I tako mali Milojica radi, niko ga ne dira a ono malo registrovanih privatnika koji izdržavaju ovu državu treba da se izbori sa tako nelojalnom konkurecijom. Druga strana ove priče su ljudi koji koriste usluge dobrog rođaka malog Milojice. Iako prividno deluje da sve o svemu zna, njegovo znanje je površno. On ne daje garancije za posao koji radi a, mnogi ipak odu kod njega. Tako je sada mali Milojica počeo i nekretninama da se bavi. Ima vremena, u državnoj firmi je. Može čovek da postigne, bitno da je on osiguran. A to što svojim ponašanjem ostavlja najmanje dve porodice bez zarade, pa za to mu puca lakat.

Zanimljivo je to da mnogi misleći da će tako da uštede ali u uglavnom bude suprotno. Tada se okreću profesionalcima da isprave brljotine amatera koje su nekada nepopravljive.
Dakle svi su na gubitku – prvo mušterije pa privatnici, država a onda svi zajedno. Mali Milojica naravno opstaje, vlast nema načina da ga povuče iz sive zone. Jedino pravo iskustvo koje ima je sa rođačkim vezama. Tu je na svom terenu, mito mu je kao dobar dan. Za pedeset dinara leti tamo gde treba. Za nešto više postaje ,,Flash„.

U suštini to je opis poslovne atmosfere i načina rada koji se uveliko primenjuje u Srbiji. Postoje naravno izuzeci koji rade vredno i pošteno. Izmiruju redovno obaveze i svoj posao obavljaju vrlo profesionalo. Nažalost oni su manjini, dok malih Milojica ima sve više.

Posle se pitamo zašto nam je ovako. Zašto nema posla, zašto ni jedna firma nije opstala? Zašto nam dovode strane kompanije koje će nastaviti da rade posao koji smo sami odlično radili? E pa zato što su se neke ,,male Milojice“ udružile i zarad svog sitnog interesa prodale sve pa i svoju zemlju. A počinje se od oduzimanja zarade pojedincima sve do bacanja celog naroda u kolaps.

Zašto nam je loše?

NARODE MOJ, ČUVAJ SE MALOG MILOJICE!

Izvor: http://www.milosmiladinovic.com/2016/01/kada-mali-milojica-odradi-posao/ 

Milos MIladinovicMiloš Miladinović student menadžmenta, obožava dobre filmove, knjige. Omiljeni žanr: naučna fantastika, istorijski triler, komedija. Škljocanje fotoaparatom omiljena zanimacija. Voli da bloguje o raznoraznim stvarima, mada mu je inspiracija uglavnom ekonomska, socijalna situacija u mom okruženju. Ali ne samo to. Ima nekih stvari i o Ubuntu, njegovom omiljenom operativnom sistemu baziranom na Linuksu. U svakom slučaju piše o čemu god stigne, bez ikakvog sputavanja ili ustručavanja. Blog svakako za to i služi. Osim pisanja voli da čita i druge blogove, da se upoznaje sa blogerima i razmenjuje pozitivnu energiju koja nas sve spaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com