Ekonomija

Od sada je Niš dostupniji nego ikada

Iako je 2015. godina bila rekordna godina po broju prevezenih putinika na aerodromu Niš, veliki broj ljudi i dalje sa nestrpljenjem očekuje direktne letove iz Štokholma, Beča, Pariza, Memingena, Frankfurta i mnogih drugih gradova.

Dok ne dobijemo neke od gore navedenih letova, jedina alternativa jesu zapravo konekcije koje pružaju mogućnost letenja do i iz Niša preko aerodroma sa kojima postoji direktan saobraćaj i to onaj u Bazelu ili Malmeu.

Ovom prilikom predstavljamo vam veoma koristan sajt www.flightconnections.com, koji će Vam pomoći oko konekcija preko postojećih destinacija do koje najkraće i najjeftinije možete putovati do i iz Niša.

Probali smo i sami ovaj sajt i uverili se da su konekcije moguće iz skoro svih većih gradova u Evropi.

Naš let za Niš iz Štokholma

avion 01
naša ruta
(printscreen flightconnections.com)

Prenosimo Vam lična iskustva sa sajta FlyFromNis na letu Štokholm-Niš (preko aerodroma Malme)

Sa aerodroma Stokholm -Arlanda redovni avio saobraćaj obavlja Norveška kompanija Norwegian i to 4 puta dnevno. Ova avio-kompanija, inače poznata je po tome što ima izuzetno povoljne cene avio karata. Izabrali smo poslednji let (ponedeljak, 20:40h) cena karte 150 SKK oko 15 evra. Ovaj let traje oko 1 sat i 5 minuta. Dolazak u Malme je 21:45. Iako je let za Niš u 7:50 treba imati u vidu da morate čekirati svoj prtljag 2 sata pre leta oko 5:50.

Kartu za Niš pronašli smo za 169 SKK oko 17 evra kod kompanije Wizz Air koji obavlja let na relaciji Malme-Niš. Iako je razlika između 2 leta 5 i po sati, treba imati na umu da smo za putovanje iz Stochkoma do Niša preko Malmea izdvojili samo 32evra (sa uračunatim taksama+ besplatnim dozvoljenim ručnim prtljagom), što je daleko povoljnije od dosadašnjih alternacija na linijama do Beograda, Sofije ili Skoplja.

Ovakav vid putovanja jako je popularan u svetu, i pruža mogućnost konekcija sa gradovima sa kojima Niš jos uvek nije povezan, te se nadamo da će veliki broj Vas razmotriti ovakav vid putovanja u budućnosti jer može biti znatno jeftiniji i brži od putovanja do obližnjih aerodroma u regionu.

Podsećamo da iz Niša Wizz Air do kraja zimske sezone leti i to za Bazel ponedeljkom i petkom odnosno za Malme utorkom i subotom. Od nove letnje sezone Wizz Air će do Bazela i Malmea leteti istim danima sredom i nedeljom.

* Date cene stalno variraju što je uobičajeno kod niskotarifnih prevozioca poput Norwegian i Wizz Air, i za njihove cene ne možemo garantovati

* Kupovina karata mesec ili dva pre putovanja garantuje Vam minimalnu cenu karte.

* Ceo tekst napisan je iz iskustva i nikako ne predstavlja stav ni jedne od navedenih avio-kompanija ili aerodroma

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com